Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde düzenlenen base jumping (yüksekten paraşütle atlama) etkinliği başladı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin yanı sıra Almanya, ABD, Hindistan, Avusturya ve Hollanda'dan ikisi kadın 13 sporcu katıldı. Vadinin kuzeybatı yamacındaki kayalıkların üzerine kurulan Fethibey Atlayış Noktası'ndan atlayan sporcular, Kelebekler Vadisi'ndeki plaja iniş yaptı.

"Bu yarışma sadece buraya özgü"

Etkinlik sorumlusu Erdal Akkuş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kelebekler Vadisi'nin çok güzel bir manzaraya sahip olduğunu söyledi.

Sporcuların mutlu ve güzel anılarla buradan ayrılmalarını hedeflediklerini belirten Akkuş, "Bu yarışma sadece buraya özgü. Atlayış noktası, Kelebekler Vadisi'nin 330 metre üstündeki kayalıklarda. Bu mesafeden 190 metre serbest düşüşte sporcunun 3,5 saniye paraşütünü açma süresi var. Sonrasında da sporcular paraşütünü açarak vadiye iniyor. Burası base jumping için ideal bir yer." diye konuştu.

Katılımcıların vadinin manzarasına hayran kaldığını anlatan Akkuş, etkinlikle vadinin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini kaydetti.

Etkinlik, 14 Ekim Cumartesi günü sona erecek.