Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, sosyal paylaşım sitesi Facebook adresinden yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine yuvalanmış, paralel, hain terör örgütü mensuplarınca, millet iradesine karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik ve dirayetli duruşunun milleti cesaretlendirdiğine işaret eden Kasırga, Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarla vatandaşların şehirlerin sokaklarına, meydanlarına inmesini sağlayarak bu insanlık dışı terör kalkışmasının püskürtüldüğüne dikkati çekti.

Kasırga, FETÖ'nün darbeci askerlerince alıkonulmasına ilişkin olarak, "Şerefli Türk Ordumuzun içerisinde yuvalanmış bir avuç çapulcunun bu kahpece darbe girişimine dur demek için ikametgahımdan çıkıp işimin başına geçmek isterken, canımızı malımızı korumakla görevli asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından uzun süre direnmeme rağmen gözaltına alınarak alıkonuldum." ifadesini kullandı.

Görevinin başında olduğunu belirten Kasırga, dün olduğu gibi her türlü darbelere, devlet içindeki paralel yapılanmalara ve antidemokratik oluşumlara dur demeye devam edeceğini vurguladı.