İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, muhtemel kar yağışı nedeniyle 43'ü birinci öncelikli olmak üzere 255 güzergahta toplam 3 bin 500 kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlarda tedbir alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı depolarında 2013 kış sezonu için 254 bin ton tuz depolandı. İlçe belediyelerine de ihtiyaçları durumunda depolardan tuz takviyesi yapılacak.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal Meydanları'nda 230 personel ve 31 araç ile kışla mücadele çalışması yapacak.

Atık Yönetimi Müdürlüğü ise 13 meydan, 310 durak, 123 üst ve alt geçit, 7 çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 581 personel ve 54 araç ile görev alacak.

Karla mücadelede toplam 908 araç 2 bin 266 personel İstanbul halkına hizmet edecek.

Ekipler, 3 saat önceden buzlanma konusunda bilgilendirilecek. İlk bilgilendirmeden sonra, ekipler 45 dakika sevk ve idare edilecek. Bu önlemlerle zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımının önüne geçilmesi planlanıyor.