Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Muhammed Bin Abdullah El Rumaihi, iki ülkenin başkentleri arasındaki "Kardeş Kent Protokolü"nü imzaladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesindeki imza töreninde konuşan Gökçek, Katar Belediye ve Çevre Bakanı Rumaihi ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

"2 ülke arasında en üst düzeyde tam bir iş birliği bulunmaktadır"

Melih Gökçek, Türkiye'nin derin, tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu dost ve kardeş ülke Katar'ın başkenti Doha ile Ankara arasında "kardeş kent protokolü"nü imzalamak üzere bir araya geldiklerini kaydederek, "Türkiye ile Katar arasında siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda çok güzel ilişkiler bulunmaktadır. Özellikle bölgemizde yaşanan siyasi sorunların çözümü için 2 ülke arasında en üst düzeyde tam bir iş birliği bulunmaktadır." diye konuştu.

İş adamlarının yaptıkları yatırımlarla ülkelerin gelişmesine ve halkların refahının yükselmesine önemli derecede katkıda bulunduklarını kaydeden Gökçek, "Başkentler olarak bu güzel iş birliklerini taçlandırmak amacıyla şehirlerimiz arasında bilgi ve tecrübe paylaşımlarına imkan verecek ve halklarımız arasındaki dostluğun geliştirilmesine vesile olacak kardeşlik protokolünü hayata geçirmiş olacağız." dedi.

"Doha, 'akıllı şehir' ve teknolojik bir şehirdir"

Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed Bin Abdullah El Rumaihi ise Ankara'da ve Türkiye'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Rumaihi, Doha'nın gelişmiş bir "akıllı şehir" olduğunu belirterek, "Doha, çok yüksek teknoloji ile donatılmış, birtakım teknolojilerin uygulandığı bir şehirdir. Ayrıca Katar devletinin desteğiyle daha gelişmiş bir başkent olarak dünyadaki başkentler arasında gerek hizmet, gerek altyapı açısından en iyi yere ulaşması için de büyük destek vardır. Ben, bu 2 şehir arasında anlaşmaya imza atacağım için çok mutluyum. Bu anlaşma her iki tarafın birbirinin deneyiminden faydalanması için vesile olacaktır, bu da başkentleri daha da ileriye götürecektir." ifadelerini kullandı.