Karayollarının bazı kesimlerinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, TEM Otoyolu Dilovası mevkisinde Üstgeçit-1 Köprüsü'nün PO2 ayağındaki yapım çalışmaları nedeniyle her iki yönde sol şeritler trafiğe kapatılacak. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.
Hopa-Borçka-Artvin yolunun 6. kilometresinde yapılan Cankurtaran Tüneli Portal girişinde patlatmalı kazı çalışmaları nedeniyle 19 Mayıs'a kadar günde 2 defa muhtelif saatlerde 15'er dakika aralıklarla yol ulaşıma kapatılacak.
Elazığ-Diyarbakır yolunun 70-76. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü gerçekleştiriliyor.
Beyşehir-Konya yolunun 25-29. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 15 Aralık'a kadar hafta içinde 14.00-17.00 saatleri arasında yol en fazla 2 saat süreyle trafiğe kapatılacak.
Muğla-Kale yolunun 26-27 ve 40. kilometreleri arasında (Yaylasöğüt ve Yörükoğlu köyleri arası) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 30 Nisan'a kadar hafta içi hergün 13.00-17.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
Erbaa-Niksar yolunun 27-32. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 11.00-13.00 ile 15.00-17.00 saatleri arasında ulaşım 15-20 dakikalık aralıklarla kesilerek yol trafiğe kapatılacak.
Yusufeli-İspir yolunun 34-44. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle yol belirli aralıklarla trafiğe kapatılacak.
Akşehir-Yunak-Polatlı yolunun 76-78 ve 86-89. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.
Piraziz-Tirebolu yolunun Giresun şehir geçişinde yaya üst geçidi montaj çalışmaları nedeniyle 31 Mart'a kadar ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.
TAG Otoyolu Mersin-Tarsus kesimi 2-5. kilometreleri arasında üstyapı çalışmaları nedeniyle sağ taşıma yolu trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü gerçekleştiriliyor.
Yalova-Bursa yolunun 18. kilometresinde Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatı işi kapsamında altgeçit köprüsü kiriş montajı ve tabliye imalatları çalışmaları nedeniyle 30 Mayıs'a kadar Yalova-Bursa istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü sağlanıyor.
Anadolu Otoyolu'nun Kuzey Marmara (3.Boğaz Köprüsü dahil) Otoyolu Projesi, Odayeri-Paşaköy kesimi işi kapsamındaki Çamlık-Reşadiye bağlantı yolunda bulunan K-17 Çamlık Kavşağı'nın (Çavuşbaşı mevkisi) 28. kilometresinde inşa edilecek olan U54 üst geçidinin kenar ayaklarının imalat çalışmaları nedeniyle 30 Nisan'a kadar kuzey ve güney taşıma yollarında emniyet şeritleri trafiğe kapatılacak.
Mardin-Midyat yolunun 12-23. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol aralıklarla trafiğe kapatılıyor.
Ağrı-Diyadin yolunun 32-38. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanıyor.