Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Akçakale'deki temasları kapsamında ziyaret ettiği Süleyman Şah İlköğretim Okulu çıkışında, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sınırın karşı tarafındaki savaş nedeniyle Akçakale'de eğitimin aksamış olmasının kendileri için de bir sıkıntı oluşturduğunu, ziyareti sırasında konuya ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam'dan detaylı bilgi aldığını ifade eden Bakan Dinçer, sınıra çok yakın köydeki bir okulda çocukları başka okula taşıyarak, eğitime devam ettiklerini belirterek, bugün bütün çocukların eğitimde olduğunu ve eğitimin sorunsuz devam ettiğini bildirdi.

''Aksayan eğitim telafi edilecek''

Geçen günlerde ilçede eğitime ara verilmesi nedeniyle yapılamayan dersleri telafi etmek için de dönem sonuna kadar cumartesi günleri eğitim yapmaya karar verdiklerini aktaran Dinçer, ''Yani hem okul yöneticilerimizle hem de öğretmenlerimizin talebi de bu doğrultuda oldu. Alternatifleri değerlendirdik, bu haftadan itibaren cumartesi günleri eğitim yapacağız. Ve ortaya çıkan boşluğu telafi etmeye çalışacağız'' dedi.

''Askeri liselerdeki müfredat''

Bakan Dinçer, askeri liselerdeki müfredata ilişkin bir soru üzerine ise şöyle konuştu:

''Çalışma yapılıyor ama bu çalışmayı tek başına Milli Eğitim Bakanlığı yapmıyor. İlgili kurumlarımız askeri liselerin veya askeri okulların ve Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili birimlerinin bizim Talim Terbiye Kurulu'yla çalıştığı ve istişare ettiği doğru. Ama henüz kararlar netleştirilmiş değil ve netleştirilse bile bunun askeri okulların temsilcileri tarafından açıklanmasını ben daha doğru görüyorum. Çünkü biliyorsunuz bir kanun çıkardık ve kanunda askeri veya sivil olmak üzere bir ayrım yapılmaksızın bir düzenleme yapıldı. Orada temel dini bilgilerle ilgili dersler, seçimlik uygulamalar askeri liselerde de olsun diye düşünülüyor ama onun kararını verecek olanlar askeri kurumların temsilcileri olacaklar ve biz onların hazırladıkları çalışmaları Talim Terbiye Kurulu'nda onay sürecinden geçireceğiz. Bu sebeple o kurumların hangi seçimlik dersleri tercih edeceklerini ne tür yeni dersler koyacaklarına dair bizim kendimizin empoze edeceği bir durum yok. Onların vereceği karara saygı duyacağız.''

ŞANLIURFA