BOLU - Bolu Dağı'nda kar kalınlığının bir metreye ulaşması yüzünden D-100 karayolunda ulaşım sağlanamıyor.

TEM otoyolunun tünel kesiminde de tırların kayması sonucu Ankara yönünde araç geçişi durdu, İstanbul yönünde ise ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Karayolları ekipleri, yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya'yı çevre illere bağlayan yollar

Kar ve tipi nedeniyle dün kapanan Konya'yı Karaman, Isparta ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollar, trafiğe açıldı.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan karayolunda ulaşım yeniden sağlanmaya başladı.

Konya ve çevresinde dün etkili olan soğuk hava ile şiddetli tipi, akşam saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Soğuk hava ve tipi, trafiği olumsuz etkiledi.

AA muhabirinin Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, saatteki hızı 70 kilometreyi bulan rüzgarın yola taşıyıp yer yer kar yığınları oluşturması nedeniyle kapanan Konya'yı Karaman, Isparta ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollar, aralıksız sürdürülen çalışmalar sonucu trafiğe açıldı.

Konya'yı Ankara, Antalya, Adana ve Aksaray'a bağlayan yollarda ise halen ulaşım sağlanamıyor. Bu yolların da trafiğe açılabilmesi için kar temizleme ve tuzlama çalışmaları sürdürülüyor.

Sivas-Kayseri karayolu trafiğe açıldı

Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Sivas-Kayseri karayolu trafiğe açıldı.

Beştepeler mevkisinde dün öğleden sonra etkili olan tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Sivas-Kayseri karayolunun, Karayolları ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından gece saatlerinde ulaşıma açıldığı öğrenildi.

Sivas'ı Malatya ve Erzincan'a bağlayan yollar kapalı

Tipi nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatılan Sivas-Malatya ve Sivas-Erzincan karayolunda tipi etkili oluyor.

Trafik ekipleri, Ulaş ve Kangal'dan Yağdonduran mevkisine, İmranlı ve Refahiye'den Kızıldağ mevkisine araçların geçişine izin vermiyor.

Bu iki karayolunda ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak

Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle 227 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl genelinde etkisini arttıran kar yağışı yüzünden merkezde 19, ilçelerden Kilimli'de 4, Kozlu'da 17, Alaplı'da 35, Devrek'te 82, Ereğli'de 43, Çaycuma'da 9 ve Gökçebey'de 18 olmak üzere 227 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine bağlı İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, 19 iş makinesi ve 26 ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının merkezde 9 santimetreye ulaştığını, yağışın yarın da devam edeceğini belirterek, buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Rize

Rize'de iki gündür etkili olan kar yar yağışı nedeniyle 316 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kent merkezi ve bağlı illerde iki gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde 60, Ardeşen'de 15, Çamlıhemşin'de 24, Çayeli'nde 54, Derepazarı'nda 11, Fındıklı'da 15, Güneysu'da 21, Hemşin'de 8, İkizdere'de 29, İyidere'de 7, Kalkandere'de 22 ve Pazar'da 50 olmak köy yolu ulaşıma kapandı.

Kent merkezi ve bağlı ilçelerin yüksek kesimlerindeki mahallelerde belediye ekiplerinin yol açma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Rize kesiminde ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Bölgede çalışma yapan karayolları ekipleri, yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Trafik ekipleri de araçlarda kış lastiği denetimlerini sıklaştırarak, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uyguladı.

Hatay

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Amanos Dağı'ndaki hayvanlarını almak için giden 2 kişi, kar ve heyelan nedeniyle mahsur kaldı.

Alınan bilgiye göre, Horu Yaylası'nda bulunan hayvanlarını almak için dün bölgeye giden Turgut Barış (45) ve İlker Çelikçi (15), şiddetli yağış nedeniyle oluşan heyelan ve kar nedeniyle dönemedi.

Bu kişilerin yakınlarını arayarak haber vermesi üzerine AFAD ve Jandarma Özel Harekat ekipleri, askeri helikopterle kurtarılmaları için çalışma başlattı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da etkili olan kar yağışı hava ve kara ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Kent merkezinde sabah başlayan  kar yağışının ardından kent beyaza büründü. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağış nedeniyle sürücülerin güçlükle ilerlediği görüldü. Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda iseulaşım durma noktasına geldi. Ekiplerin bölgedeki çalışması devam ediyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle GAP Havaalanı'ndaki uçuşlar da iptal edildi.

Düzce

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının gece saatlerinde etkisini artırdığı, yağışın bugün de gün boyu devam edeceği belirtildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle merkezde 59, ilçelerden Cumayeri'nde 18, Gümüşova'da 18, Akçakoca'da 37, Gölyaka'da 9, Kaynaşlı'da 20, Yığılca'da 39 ve Çilimli'de 20 olmak üzere 220 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade edilen açıklamada, İl Özel İdaresine ait araçlarla ekiplerin yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

TEM otoyolunun Düzce kesiminde araçların Ankara yönüne geçişine izin verilmiyor. D-100 karayolu Bolu Dağı ve D-655 karayolu Kabalak mevkisinde de tırların geçişine izin verilmiyor.

Kar kalınlığı kent merkezinde bir metreye, Bolu Dağı, D-655 Kabalak geçişi, Topuk Yaylası ve Güzeldere mevkisinde de 1,5 metreye yaklaştı.

İl genelinde de 220 köye ulaşım sağlanamıyor.

Denizli

Denizli'de 1964 yılında bu yana en düşük Ocak ayı sıcaklığı dün gece ölçüldü. Kent merkezinde sıcaklık sıfırın altında 8,5 dereceye kadar düşerken Çardak ilçesinde termometreler sıfırın altında 22,2 dereceyi gösterdi.

Köy yolları kapalı

Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 483 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.