İSTANBUL - Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'u etkisi altına alan kar, gece boyu tipi halinde devam etti. Yağış nedeniyle Selimpaşa ile Kumburgaz arasındaki görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü.

Avrupa Yakası'nda ve Boğaz çevresinde daha da etkili olan yağış nedeniyle trafik aksadı. Afet Koordinasyon Merkezi'nden kenti izleyen kameralara yansıyan görüntülere göre, Boğaziçi Köprüsü Anadolu Yakası istikametinde trafik, adeta durma noktasına geldi.

Tipi nedeniyle araçlar yavaş hareket ederken ekipler, tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Bazı vatandaşların da toplu taşıma araçlarından inerek yürüdükleri görüldü.

Gece boyu çalışmalar devam etti

Gece, havanın daha da soğumasıyla yollarda gizli buzlanma oluştu. Kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu 841 trafik kazası meydana geldi.

Ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı ana arterler başta olmak üzere köprüler, viyadükler, bağlantı yolları TEM ve E-5'te tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürdü. İlçe belediyelerine tuz takviyesi yapıldı.

Yol Bakım ve Altyapı  Koordinasyon Daire Başkanlığı, 4 bin 815 personel, bin 28 araç ile gece boyunca görev yaptı.

Kar yağışının etkili olduğu andan itibaren 15 bin ton tuz, 320 ton solüsyon kullanıldı. İlçe belediyelerine ise 889 ton tuz verildi.

Kar kalınlıkları

Kar kalınlığı Çatalca'nın köyleri, Binkılıç ve Aydos'ta 40-60, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy ve Uğur Mumcu'da 25-40, Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe ve Polenezköy'de 20-25, Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk ve Kemerburgaz'da 15-20, Kağıthane, Beşiktaş,  Şişli, Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar'da 10-15, Caddebostan, Suadiye, Bakırköy ve Florya'da ise 5-8 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı etkisini artıracak

İstanbul'da aralıklarla süren kar yağışının gün içinde etkisini arttırarak devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, aralıklarla yağan ve zaman zaman tipi şeklinde görülen kar yağışı, yarın da öğle saatlerine kadar aralıklarla ve yer yer gök gürültülü kar sağanağı şeklinde devam edecek.

Kıyı kesimlerde en az 10, bazı iç ve yüksek bölgelerde ise 25 santimetrenin üzerinde kar örtüsü görülen kentte, bu gece eksi 2 derecede seyreden en düşük sıcaklığın, gün boyu sıfır derecenin üzerine çıkması beklenmiyor.

Yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışının, cuma günü son bir kar sağanağıyla kenti terk etmesi bekleniyor.

İstanbul'da sıcaklıkların hafta sonundan itibaren yükseleceği tahmin ediliyor.

İstanbul Boğazı trafiğe kapatıldı

Etkili yağış ve kuvvetli rüzgarın görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı.

Şehir Hatları'nın tüm seferleri de yoğun tipiye bağlı olarak görüş mesafesinin azalması sebebiyle iptal edildi. Şehir Hatları'nın sefer bilgilerine, anlık olarak "http://www.sehirhatlari.com.tr"den ulaşılabilecek.

Hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri de iptal

Kent genelinde dünden itibaren etkili olan kar, deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Buna göre, Bursa-Armutlu-Armutlu T.K-Yenikapı- Kadıköy, Bursa-Yenikapı-Kadıköy, Bandırma-Yenikapı-Bostancı yönlerinde sabah saatlerindeki seferler iptal edilirken, 10.30 Bursa-Yenikapı- Kadıköy, 13.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 15.00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu T.K-Armutlu- Bursa ile 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri de yapılamayacak.

Zincirsiz trafiğe çıkana izin verilmeyecek

İstanbul Valiliği de kent genelinde görülen olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulundu. Valilik'ten yapılan açıklamada, kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olacağı hatırlatıldı.

Bu nedenle trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta tır, kamyon olmak üzere, zincirsiz araçların yola çıkmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için vatandaşlara zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri, don ve buzlanmalara karşı tedbirli olmaları, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları uyarılarında bulunuldu.