Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen Suriyeli sığınmacılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sığınmacıların Avrupa'ya geçişine ilişkin sözlerinin ardından yeniden canlanan hayallerine ulaşmak için sınır kapılarının açılmasını istiyor.

Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle doğup büyüdükleri toprakları bırakarak farklı yerlere göç etmek zorunda kalan Suriyelilerin, en fazla tercih ettikleri ülkelerin başında Türkiye geliyor.

Türkiye'de kendilerine tanınan sağlık, eğitim ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan Suriyeliler daha iyi yaşam koşullarına kavuşmak için Avrupa hayalleri kuruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sığınmacıların Avrupa'ya geçişi ve sınır kapılarını açmaya yönelik ifadeleri, buradaki ülkelere gitmek isteyen Suriyelileri heyecanlandırdı.

Suriyeli Muhammed Ammah, Halep'ten 3,5 yıl önce Türkiye'ye sığındığını ve İzmir'deki bir iş yerinde tatlı ustası olarak çalıştığını anımsattı.

Kendilerine yardım eli uzattığı için Türkiye'ye minnettar olduklarını anlatan Ammah, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bize sahip çıktı, çok şükür sıkıntımız yok ancak Avrupa'ya açılan sınır kapılarında bize serbestlik bekliyoruz. Çocuklarımın orada daha iyi yaşayacağını düşünüyorum. Ben de rahatsızım, kapıları açsınlar biz de oraya gideriz." dedi.

Ahmed Beluni ise bütün arkadaşlarının Avrupa'ya gittiğini söyledi.

Kendisinin de Almanya'ya gitmek istediğini anlatan Beluni, "Türkiye bizi çok iyi ağırladı ama benim arkadaşlarımın hepsi Avrupa'da. Sınır kapıları açılırsa 2 çocuğumla oraya gideceğim." şeklinde konuştu.

İzmir'de berberlik yapan Edip Ahmet de hayatlarını kurtarmak için Türkiye'ye geldiklerini aktardı.

Türkiye'nin yardımlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Ahmet, "Suriye'deki savaş devam ediyor ve Esed'in uçakları masum insanları öldürüyor. Birçok arkadaşım burada bir süre kaldıktan sonra Avrupa'ya gitti. Türkiye, Avrupa'da sınır kapılarını açsın biz de oraya gidelim. İnşallah ailemle Almanya'ya gideceğim." ifadelerini kullandı.

İyat Hasan ise bundan sonraki yaşantısını Almanya'da sürdürmeyi arzuladığını kaydetti.