BİRLEŞMİŞ MİLLETLER 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, BM Kalkınma Programı'nın (UNDP) 50. kuruluş yıl dönümü törenleri için geldiği New York'ta AA'ya açıklamalarda bulundu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Suriye krizi ve bu kriz nedeniyle ülkelerinden kaçarak komşu ülkelere sığınan Suriyelilere de değinerek "Şu çağrıyı yapıyoruz bütün dünyaya: Herkes daha fazla taşın altına elini koymalı. Maalesef çok şeyler söyleniyor, çok güzel fikirler ifade ediliyor ama artık fikirlerin ötesinde uygulamayı görmemiz lazım" diye konuştu.

Suriye'de yaşanan trajedi konusunda ülkelerin daha fazla inisiyatif almasını ve daha fazla eylem içinde olmasını beklediklerini ifade eden Yılmaz, "Bu tür işler, sadece bir ülkeye, bir komşuya bırakılacak konular değil aslında, bütün insanlığın sorumluluk alması gereken meseleler. Biz Türkiye olarak çok şükür görevimizi bihakkın yapıyoruz. Hem devlet olarak hem de millet olarak bunu başaran bir ülkeyiz. Bu da tarihe altın harflerle geçecek inşallah. Ama maalesef aynı şeyi uluslararası toplum için söyleyemeyiz" dedi.

"Suriye meselesine daha fazla katkıda bulunulmalı'

"Uluslararası toplum, uluslararası kurumlar üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yapamadılar bugüne kadar" tespitinde bulunan Yılmaz, gelecek dönemde daha fazla destek verilmesini ümit ettiklerini söyledi.

Suriye trajedisinin insani trajedi olduğunu ve bütün insanlığı ilgilendirdiğini vurgulayan Yılmaz ,"Uluslararası hukuk da, uluslararası vicdan da bütün ülkelerin ve bütün uluslararası kurumların Suriye meselesine çok daha fazla katkıda bulunmalarını gerektirir" dedi.