İzmir 

İzmir'de Taksim Gezi Parkı eylemlerinde 166 yağma ve zarar olayları oldu

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova ilçesinde bir ilköğretim okulunun bahçesine 3 kişiyi 8 adet ses bombası ile birlikte yakaladı. Operasyonda ses bombası yapımında kullanılan benzin, tuz ruhu, aliminyum gibi malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili Uğur Y. (19), M.T (15) ve C.K (15) gözaltına alındı. Zanlıların ifadelerinde, yaptıkları ses bombalarını Gündoğdu Meydanı'nda kullanacaklarını söyledikleri öğrenildi.

Ayrıca, dün akşam saat 22:30 sıralarında  AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı binasına molotof kokteyli attığı iddiası ile Hüseyin A.'nın da suç üstü yakalandığı belirtildi.

166 yağma 

Öte yandan, eylemlerin başladığı cuma gününden itibaren 166 yağma ve zarar olayının meydana geldiği kaydedildi. 

Bu olaylarda 26 banka şubesi, 44 işyeri, 26 özel otobüs, 21 belediye otobüsü, 5 resmi kurum, 3 dershane, 7 polis aracı, AK Parti'nin 2 ilçe binasının da zarar gördüğü kaydedildi. Parti binalarının ve bir banka şubesinin tamamen yandığından kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Yaşanan olayların ardından 571 kişinin kimlik sorgulamasının yapıldığı, 400 kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.