Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010'daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan ve emniyet sorgusunda "sınav öncesinde soruları cemaat abilerinden aldıkları"nı itiraf eden kadın öğretmen, "etkin pişmanlık" hükümleri dikkate alınarak, serbest bırakıldı.

Başsavcılığın 2010'daki KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin soruşturması kapsamında geçen hafta hakkında gözaltı kararı çıkarılan 40 şüpheliden 25'i halen gözaltında bulunuyor.

Şüpheli bir kadın öğretmen ise emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

"Cemaat abilerinden aldık"

Serbest bırakılan kadın öğretmen yüzbaşı eşi ile geldiği emniyetteki sorgusunda "soruları FETÖ abilerinden aldıkları"nı itiraf ederek, "Abiler aracılığıyla sınavdan önce sorular eşime geldi. O da bana verdi." dedi.

Aynı şüpheli, "kendileri gibi itirafta bulunmak isteyen başkaları da bulunduğu"nu da söyledi.

Soruşturmaya yardımcı olan şüpheli, Türk Ceza Kanunu'nun "etkin pişmanlık" hükümleri uyarınca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli kadının kocası ise halen emniyette bulunuyor.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar itirafçı olan dört şüpheli kadın serbest bırakıldı.