İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, ''Gönülden diliyorum hiçbir zaman bir daha o günleri yaşamayalım ve bir daha İstiklal Marşımız yazılmasın'' dedi.
       Argon, Kent Konseyinin daveti üzerine İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Tokat'ta ilk olarak Vali Vekili Sedat Oktar'ı ziyaret etti.
       Daha sonra Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'e ziyarette bulunan Argon, Tokat'a ilk defa geldiğini belirterek, şunları kaydetti: 
       ''İlk defa geliyorum Tokat'a ama o kadar büyük bir sevgiyle karşılandım ki söyleyecek söz bulamıyorum, çok teşekkür ederim herkese. Her seneden farklı olarak bir başka anılıyor bu sene İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü. Her yerde anmalar, her yerde sempozyumlar var. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca bugün çok önemli bir gün, onun severek yazdığı, ordusuna hediye ettiği şiirin kabul günü ve onun mecliste okunurken başını eğip dışarı çıkmasını anarım, annem de onu anlatırdı. Dedemin yazdığı o ateşli şiirin ateşini her okuduğumda hissederim. Dedeme vefat etmeden sormuşlar 'İstiklal Marşı bir daha yazılsın mı?' diye. O da 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı'nı yazdırmasın' demiş. Gönülden diliyorum hiçbir zaman bir daha o günleri yaşamayalım ve bir daha İstiklal Marşımız yazılmasın.''
       Büyükannesinin de Tokatlı olduğunu belirten Argon, ''Bugün Tokat'ta konuştuğumuzda anneannemin Tokatlı olduğunu bir kez daha teyit etmiş oldum. Anneannem temiz bir insanmış ve temiz bir insan yetiştirmiş'' diye konuştu.
       Başkan Çiçek ise ''Bizler de sizlerin ziyaretinizden fazlasıyla memnun olduğumuzu belirtmek isteriz. Merhumun Türkiye'de ve Türk gençleri üzerinde çok ciddi emekleri var. Mehmet Akif Ersoy bizim milli şairimizdir. Toplumun kendi değerlerini bulmasında çok ciddi emekler vermiştir. Bizlere şiiri ve vatanı sevdirmiştir. Onunla bağlantılı olmak çok güzel bir duygudur eminim'' dedi.
       Ziyarette Argon'a, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.