İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstinye Polis Merkezi'ne saldırıda bulunan ve Avcılar'da bir polis memurunu yaralayan örgüt mensubunun yakalandığını belirterek, ''Bu dikkati İstanbulumuzda sürdürmeye ve İstanbulumuzun huzuru ve güvenliğiyle ilgili hassas görevi sürdürmeye devam edeceğiz'' dedi.
Vali Mutlu, Tarabya Ferahevler Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde, polis memurlarının dikkati sonucu yakalanan örgüt mensubuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Sarıyer İstinye Polis Merkezi'ne saldırıda bulunan, bilahare Avcılar'da bir polis memurunu yaralayan örgüt mensubunun kim olduğunu deşifre ettiklerini kaydetti.
Mutlu, şöyle devam etti:
''İstanbul'da bütün emniyet teşkilatımız dikkatli bir şekilde bunun tekrar şehir içerisinde dolaşabilme riskini göz önünde bulundurarak yoğun bir şekilde izleme yapıyordu. Neticede bugün Sarıyer'de dikkatli memurlarımızın takibi sonucunda bu örgüt mensubu kontrol altına alınmaya çalışıldı. Çatışma esnasında maalesef bir polis memurumuz yaralandı. Ciddi bir hayati sıkıntısı yok. Şu anda da sağlık durumu gittikçe daha iyi bir noktaya geliyor. İnşallah kısa sürede de görevine başlayacaktır. Tabii, bu çatışmadan sonra da canlı olarak örgüt mensubu ele geçirildi. Şu anda olayla ilgili gerekli değerlendirmeleri, çalışmaları emniyetimiz sürdürüyor.''
 Emniyet teşkilatının, bütün güvenlik birimlerinin yoğun bir şekilde işbirliği içerisinde bu olayları çözeceğini ve faillerine mutlaka ulaşacağını daha önce ifade ettiklerini vurgulayan Vali Mutlu, ''Neticede de Sarıyer İstinye Karakolumuza saldırıda bulunan, bilahare de Avcılar'da bir polis memurumuzu yaralayan bu örgüt mensubuna ulaşıldı. Bu dikkati İstanbulumuzda sürdürmeye ve İstanbulumuzun huzuru ve güvenliğiyle ilgili hassas görevi sürdürmeye devam edeceğiz. Emniyet teşkilatımızı da bu başarılı, gayretli çalışmalarından dolayı başta bu olayda emeği geçen memurlarımız olmak üzere tebrik etmek istiyorum'' şeklinde konuştu.
Öte yandan, olayda yaralanan ve Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru Fatih Çelik'in ameliyattan çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.