İSTANBUL - Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 3 bin 320 personel ve 933 araçla yürütülen karla mücadele çalışmalarında, şu ana kadar 9 bin 529 ton tuz ve 253 ton solüsyon kullanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, dün saat 22.00 itibarıyla İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle alarmda olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi ile tespit edilen bin 875 noktaya müdahale ettiği bildirildi.

Tüm kar temizleme çalışmalarına rağmen, yolda kalan ve hasarlı kaza yapan araçların önemli ölçüde trafik sıkışıklığına neden olduğu ifade edilen açıklamada, kentte gece saatlerinden bu yana 5 ölümlü, 46 yaralamalı ve 157 maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği aktarıldı.

Açıklamada, deniz ulaşımında herhangi bir sorunun yaşanmadığı, metro ve hafif metro seferlerinin sıklaştırarak yolcu taşımaya devam ettiği bildirildi. Metrobüs hattında 642, diğer otobüs hatlarında 2 bin 340 ek sefer konulduğu kaydedilen açıklamada, her gün toplam 2 bin 982 ek sefer yapıldığı ifade edildi. 

Açıklamada, kar kalınlığının, Beykoz, Alemdağ, Kavacık ve Başakşehir'de 20, Polenezköy, Çavuşbaşı, Kağıthane ve Aydos'ta 15, Göktürk, Etiler ve Maslak'ta 10, şehir merkezinde ise 3-7 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi.