İstanbul!da Kar yağışı ne zaman başlayacak, İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

 

İstanbul daki kar yağışının akşam saatlaerinde başlaması bekleniyor,Türkiyenin bir çok bölgesini etkileyecek olan soğuk hava ve kar yağışı konusunda uzmanlar uyarı üstüne uyarı yapıyor.

 

İstanbul da etkili olması beklenen kar yağışı ve soğuk hava'ya karşı dikkat edilmesi konusunda açıklama yapan yetkililer buzlanma,don olayı,soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesine karşı uyardı.

 

Yoğun kar,sağanak yağış,sibirya soğuklarına karşı meteoroloji uyardı !

 

Kar yağışı, Salı ve Çarşamba, Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olacak. yağışların Cuma günü doğu bölgelerinde etkili olması ve  sonra yurdu terk etmesi öngörülüyor. Hava sıcaklığı Salı gününden itibaren kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede  azalacak ve mevsim normallerinin altında seyredecek.

 

İstanbul da okullar tatil olabilir

 

Kar yağışının istanbulda çok yoğun olacağını düşünen uzmanlar okulların tatil olabileceğini söylüyorlar. 

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın(Salı) Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Sinop ve Samsun çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

 

İstanbul ve Marmara Bölgesinin doğusunda halen yağmur şeklinde devam eden yağışın bugün (16.02.2015 Pazartesi) akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde devam edeceği, yarın (17.02.2015 Salı) sabah saatlerinden itibaren ise yağışların kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul il genelinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. 18.02.2015 Çarşamba günü kar yağışının etkisini arttıracağı ve 19.02.2015 Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.

Zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

Yoğun kar,sağanak yağış,sibirya soğuklarına karşı meteoroloji uyardı!

 

Bu geceden itibaren ülkemizde görülecek kar yağışlarının, 17.02.2015 Salı günü Karadeniz bölge geneli ile Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde, 18.02.2015 Çarşamba günü Batı ve Orta Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir), 19.02.2015 Perşembe günü ise Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı bekleniyor. Yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

Uzmanlar soğuk ve yağışlı havalara karşı dikkatli olunmasını istiyor ve Buzlanma - Don Olayı - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Çığ Tehlikesi - Ulaşımda Aksamalara karşı dikkat edilmesi konusun da uyarıyor.

Çok soğuk ve sağanak hava durumu istanbul için oldukça sert olacak.Yağışlar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde yağmur şeklinde görülecek.

Sibirya soğukları geliyor.

 

Kar yağışı, Salı ve Çarşamba, Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olacak. yağışların Cuma günü doğu bölgelerinde etkili olması ve  sonra yurdu terk etmesi öngörülüyor. Hava sıcaklığı Salı gününden itibaren kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede  azalacak ve mevsim normallerinin altında seyredecek.

 

Akşam saatlarinden itibaren soğuk ve kar yağışının başlayacağı tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji genel müdürlüğü olması tahmin edilen hava durumunu bu şekilde öngörüyor.

 

Beklenen Meteorolojik Hadise

 

Yurdumuzun Bu Hafta Başından İtibaren Çok Soğuk ve Kar Yağışlı Bir

Havanın Etkisine Gireceği Tahmin Ediliyor !

 

Genel Durum

 

Yurdumuzun; (16.02.2015 Pazartesi) itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.  (Pazartesi); Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkari dışında kalan ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

17.02.2015 Salı günü Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile İç Ege ve Göller yöresinde görülecek yağışların genellikle kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güney kesimlerinde yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor.

18.02.2015 Çarşamba ve 19.02.2015 Perşembe günleri Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde devam etmesi beklenen yağışların; genellikle kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güney kesimlerinde yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor.

Salı ve Çarşamba günü beklenen kar yağışlarının Marmara’nın doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin; 20.02.2015 Cuma günü doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; Salı gününden itibaren ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; yarın (16.02.2015 Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren hızını artırarak, Salı ve Çarşamba günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bu hafta beklenilen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları ile hissedilir derecede azalacak hava sıcaklığına karşı ilgilileri ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Oluşması Muhtemel Riskler

Buzlanma - Don Olayı - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Çığ Tehlikesi - Ulaşımda Aksamalar

Alınabilir Önlemler

Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri | Baca Gazı Zehirlenmesinden Korunma Yöntemleri | Çığ Tehlikesinden Korunma Yöntemleri | Zirai Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri

 etiket:hava durumu,ne zaman kar yağacak,kar yağacak,soğuk ve yağışlı hava,meteoroloji uyardı sibirya soğukları,hava durumu nasıl olacak,istanbul hava durumu,uyardı sibirya soğukları geliyor,havadurumu merkezi,derece,soğuk,yoğun kar,sağanak yağış,sağanak