ANKARA - Devlet Malzeme Ofisi (DMO), 30 Mart yerel seçimlerinde kullanılacak birleşik oy pusulaları için ihale sürecini başlattı. Yerel seçimlerde İstanbul'da kullanılmak üzere 34 milyon 490 bin 94 birleşik oy pusulası bastırılacak.

DMO, 30 Mart 2014'te yapılacak mahalli idareler genel seçimlerinde İstanbul'da kullanılacak oylar için 34 milyon 490 bin 94  birleşik oy pusulasının hazırlanması, basım ve dağıtımı için açık teklif usulü ile ihaleye çıktı.

Teklif sahipleri her türlü riske karşı Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı adına sigorta yaptırılacağına dair taahhütname verecek ve sözleşme aşamasında 1 milyon 542 bin 500 liralık sigorta poliçesinin aslını ibraz edecek.

İhale için teklif verme süresi 25 Şubatta sona erecek.

Teklifler, birim fiyat üzerinden verilecek, ihaleye sadece il merkezinde faaliyette bulunan firmalar katılabilecek.

Birleşik oy pusulalarının süresinde teslim edilememesi halinde, gecikilen ilk 3 gün için sözleşme bedelinin yüzde 3’ü oranında gecikme cezası uygulanacak. Bu sürenin 3 günü geçmesi halinde ise kalan kısmın bedeli idare tarafından toplam işe oranlanarak belirlenecek günlük ceza hak edişten kesilecek.

Birleşik oy pusulaları, 20 Marta kadar İl Seçim Kurulu Başkanlığına teslim edilecek.

Birleşik oy pusulaları, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunan, özel surette imal edilmiş 60 gr/metrekare 70x100 santimetre tabaka kağıtlara basılacak.

Beyaz renkli pusulalar Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mavi renkli olanlar Belediye Başkanlığı, sarı renkli olanlar Belediye Meclisi Üyeleri seçimlerinde kullanılacak.

Oy pusulalarının basılması işi tek bir iş yerinde yapılacak ve sonuçlandırılacak. Bu işte alt yüklenici çalıştırılmayacak.

Birleşik oy pusulası basılacak filigranlı oy kağıtlarının ve amblem filmlerinin yükleniciye tesliminden başlayarak, basım, paketleme ve dağıtım sürecindeki bütün işlemler il seçim kurullarının denetim ve gözetimi altında gerçekleştirilecek.

Birleşik oy pusulası basım ve paketleme işi sürecinde yüklenici, oy pusulası ve paketleme işi yapılacak olan iş yerini 24 saat süreyle ve her noktadan görebilecek şekilde kamera ile takip edilebilir hale getirecek ve bu görüntüleri kayıt altına alarak İl Seçim Kuruluna teslim edecek.

Ankara (Düzce-Kırıkkale dahil) için 13 milyon 988 bin 175, İzmir için 10 milyon 445 bin 207, Bursa için 6 milyon 838 bin 461,  Antalya için 5 milyon 223 bin 225 ve Adana için 5 milyon 24 bin 1 oy pusulası bastırılacak.