İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı medya organları ve internet sitelerinde "İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen'in koruma aracının ve iki koruma memurunun İstanbul Valisi'nin bilgisi dışında kendisinden alınması üzerine, suç duyurusunda bulunduğu" şeklinde haberler yer aldığı belirtildi.

Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde yeni görev planlaması yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Haklarında koruma kararı olan yaklaşık 20'den fazla şahsı korumakla görevli personelin yerine başka personel görevlendirmesi yapılmıştır. Bu planlama kapsamında, halen hakkında 13.02.2013 tarih ve 2013/313 sayılı İl Koruma Komisyonu Kararı gereğince 4 personel ile koruma kararı bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen'in korunması hizmetinde görevli personelden bazıları değiştirilmiş, görevlendirilen personel sayısında herhangi bir azaltma olmamıştır" ifadelerine yer verildi.

"Yönetmeliğe aykırı olarak verilen araç geri alınmıştır"

Adalet Bakanlığınca, Başsavcıvekili Seçen'e tahsis edilen bir araç bulunduğu bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Terörle Mücadele Kanunu'nun 20. maddesinin 2'nci paragrafında; '… koruma için ihtiyaç duyulan araç ve gereçler Adalet ve İçişleri Bakanlığınca temin edilir…' Koruma Hizmetleri Yönetmeliği'nin 25. maddesinin geçici madde 1 (b) bendinde; 'Haklarında alınmış bulunan özel koruma kararı değiştirilen veya kaldırılanlara tahsis edilmiş araçlar ile aynı kişiye birden fazla tahsis edilmiş bulunan araçlar, derhal aracı tahsis etmiş bulunan kurum tarafından geri çekilir' ifadesi yer almaktadır.

Bu itibarla halihazırda İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen'e Adalet Bakanlığınca tahsis edilen bir araç bulunduğundan, kendisine Koruma Şube Müdürlüğü tarafından yönetmeliğe aykırı olarak verilen araç geri alınmıştır. Koruma hizmetine alınan Başsavcıvekili Fikret Seçen, komisyon kararı gereği korunmaya aynı şekilde devam edilmektedir."