ANTALYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde, Türkiye'nin bölgesinde ve küresel düzeyde yaşanan tüm sorunlara rağmen demokrasi ve kalkınma hamlelerini devam ettiren bir ülke olduğunu vurguladı. 

Türkiye'nin istikrarlı yürüyüşünün hem içeride hem de dışarıda birilerini rahatsız ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürekli kriz peşinde koşan, sürekli çatışma, çekişme, sürekli kavga arayışında olanlar her gün yeni ve daha sinsi olaylarla karşımıza çıkıyorlar." dedi.

Gezi olayları ve 17-25 Aralık'ta harekete geçirilen "paralel yapı"nın da aynı amaca hizmet ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bölücü terör örgütü yine bu projenin parçası olarak eylemlere başladı. Suriye'de ve Irak'ta yaşayanların bir hedefinin de Türkiye'nin istikrarı ve kazanımları olduğunu kimse inkar edemez. Hatta Rusya'nın sınırlarımızı ihlalinin, cümle alemin kabul ettiği, bir uçağının düşürülmesini bahane ederek ülkemize karşı gösterdiği sert reaksiyonun gerisinde de aynı sebep vardır. Ülkemizde mutlu bir şekilde tatillerini yapan Rus turistler de ülkemizden giden tarım ve sanayi ürünleriyle hayatları kolaylaşan Rus vatandaşları da bu hoyrat siyasetin aslında kurbanlarıdır.

'İşler umdukları gibi gitmedi'
Avrupa Parlamentosu'nda ülkemize karşı giderek sertleşen ifadelerin, kararların gerisinde de aynı karın ağrısı olduğunu biliyorum. Sandılar ki Türkiye, üst üste yaşadığı bu toplumsal ve siyasi sorunların altında kalır, yer ile yeksan olur çünkü 1990'lı yıllarda, 2000'li yılların başında hep böyle yaptılar ve hedeflerine ulaştılar. İşler umdukları gibi gitmedi çünkü Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye'nin ekonomik ve siyasi ölçekleri büyüdü, genişledi. Öyle 5-10 milyar dolarlık spekülasyonlar ile arkası boş tehditler ile diplomatik ayak oyunları ile istikrarı bozulacak bir Türkiye hayaliyle harekete geçenler hezimete uğradılar."

'EXPO Türkiye'nin dünyaya tanıtımında farklı bir fonksiyon icra edecek"
Antalya'ya yapılan yatırımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"EXPO 2016 Antalya, inşallah ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacak. Burası sadece bugün açılışı yapılıp kalmayacak ve şu anda bu açılış 6 ay ama ondan sonra süreklilik arz eden bir süreç başlayacak ve buradaki tüm birimler, bütün buradaki bahçeler süreklilik arz eder şekilde, Antalya'nın en büyük zenginliklerinden biri olarak yaşamını sürdürecek. Burada adeta çevreciliğin merkezi oluşuyor. Bunun yanında çeşitli ülkelerin buralarda yerel mimarisinden örnekler var, aynı şekilde ülkemizin, bütün bunlarla beraber hamdolsun EXPO böylece, Türkiye'nin dünyaya tanıtımında farklı bir fonksiyon icra edecek."

'Bir gün mutlaka çok büyük organizasyonlar bizim ülkemize gelecektir'
Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, "Öyle paralel devlet... Böyle bir şey yok. Tek devletimiz var bizim, tek devlet o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Böyle yürüdük, böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz. Şundan emin olmamız lazım. Türkiye, Allah'ın izniyle er geç olimpiyatları da alacak, dünya EXPO'sunu da alacak, hiç endişeniz olmasın. Bugün olmazsa yarın ama bir gün mutlaka çok büyük organizasyonlar bizim ülkemize gelecektir. Bu konuda karşılaştığımız engellerin asıl sebeplerini gayet iyi biliyoruz. Açık söylüyorum bu sebepler siyasidir, yeterlilik değildir, siyasidir" ifadesini kullandı.