İslam ülkeleri kan ağlıyor

Bugün 11 Eylül Saldırıları’nın 12. yıldönümü. ABD, saldırıları yaptığını iddia ettiği teröristleri bulamadı. Ancak, İslam ülkelerinde gün geçmiyor ki; savaş, çatışma, ölüm, açlık olmasın! 11 Eylül Saldırıları’ndan bu yana şiddetlenen zulüm karşısında zayıf ve fakir İslam ülkeleri adeta sahipsiz bir durumda!...

AKAN KAN DURMUYOR!
Bugün 11 Eylül 2000 Saldırıları’nın 12. yıldönümü... O günden bu yana İslam ülkelerinde akan kan durmuyor.
12 yıl zarfında 1.5 milyon Müslüman öldürüldü. Milyonlarca Müslüman mülteci durumuna düştü. 3 milyon kadın dul, milyonlarca çocuk da yetim kaldı.
İslam ülkelerinde gün geçmiyor ki, savaş, çatışma, ölüm, açlık olmasın. İslam ülkeleri adeta sahipsiz ve kendilerine yardım edecek bir kurtarıcıyı bekliyor.

İŞTE 1 GÜN ZARFINDA İSLAM ALEMİ’NDE MEYDANA GELEN OLAYLAR

YEMEN: ‘1 MİLYON ÇOCUK’ AÇLIK TEHDİDİ ALTINDA
Yemen Çocuk ve Gençleri Koruma Örgütü Başkanı Fazıl Enam, ülkede 1 milyon çocuğun açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

SURİYE: HER GÜN YAKLAŞIK 100 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR!
Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının, Halep, İdlib, Şam, Rastan ve Telbise kentlerini bombaladığı bildirildi.
Suriye ordusunun muhaliflerin yoğun olarak bulunduğu kentlere düzenlediği operasyonlarda 13'ü kadın 11'i çocuk 138 kişinin öldüğü bildirildi.

IRAK: EŞ ZAMANLI SALDIRILAR; 90 ÖLÜ, 73 YARALI!
Irak'ın başkenti Bağdat'ta, bomba yüklü araçlarla düzenlenen üç saldırıda 90 kişi öldü, 73 kişi yaralandı.
El-Vaşşeş semtinin girişinde park halinde bomba yüklü bir araç patlatıldı. Olayda 7 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.
Şule semtinde bir lokantanın önünde park halindeki bir araçta meydana gelen patlamada da 5 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.
Hurriye semtinde bir kafenin önüne park edilmiş bomba yüklü bir araçla yapılan saldırıda ise 3 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.
Sadr semtinde park halindeki bomba yüklü bir araçla bir kafeye saldırı düzenlenmiş, olayda 11 kişi ölmüş ve 30 kişi yaralanmıştı.

LİBYA'DA ÇATIŞMA: 3 ÖLÜ
Libya'da bir türbeyi yıkma girişiminde bulunan grupla bölge halkı arasında çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü bildirildi.

SOMALİ'DE EL BOMBALI SALDIRI: 9 YARALIMogadişu'nun kuzeyinde el bombalarıyla düzenlenen saldırıda, arasında askerlerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı.

MALİ: 16 DİN ADAMI ÖLDÜRÜLDÜ!
Mali'de 16 Moritanyalı ve Malili Müslüman dini adamının, Mali ordusuna bağlı askerler tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.

ENDONEZYA'DA BOMBALI SALDIRI: 5 YARALI!
Endonezya'nın başkentinde, terörist saldırıda kullanılmak üzere hazırlanan bombanın bir evin yanında patlaması sonucu 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

ARAKAN: SALGIN TEHLİKESİ BAŞGÖSTERDİ
Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletindeki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingya Müslümanlarının kamplardaki zorlu yaşamı sürerken, olaylardan en çok etkilenen kesimi oluşturan çocukların en büyük eğlencesi ise uçurtmaları.