ANKARA

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 30. toplantısı, 25-28 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenecek.

Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmesi beklenen toplantı kapsamındaki "Bakanlar Görüş Alış-Verişi Oturumu"nun konusu "İİT Üyesi Ülkelerde Turizmin Geliştirilmesinde Kamu-Özel Sektör Ortaklıklarının Rolü" olarak belirlendi.

Üye ülkelerin bakanlar düzeyinde temsil edileceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış oturumunu yöneteceği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Her yıl düzenli olarak ekim-kasım aylarında toplanan bakanlar, İSEDAK'ın gündeminde bulunan konuları tartışmakta ve üye ülkeler arasında işbirliğini geliştirmeye yönelik somut adımların atılması noktasında fikir teatisinde bulunmaktadır. Bu kapsamda İSEDAK 30. Toplantısında, İSEDAK’ın üye ülkeler arasında işbirliğini geliştirmeye yönelik çabalarına ilişkin son gelişmeler ele alınacak ve 7-8 Mayıs 2014 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen İSEDAK 30. İzleme Komitesi Toplantısında kabul edilen taslak gündemde yer alan konular masaya yatırılacaktır."

Toplantıyla ilgili İİT kuruluşları ve uluslararası kuruluşlardan temsilcilerin de katılacağı bildirilen açıklamada, İSEDAK'ın 30. yılı nedeniyle özel etkinlikler düzenleneceği kaydedildi.