iPhone özellikleri

Bir akıllı telefondan beklenen tüm işlevleri fazlasıyla yerine getiren Apple İphone, bazı bilinmeyen daha doğrusu az bilinen özelliklere de sahip. Herkes tarafından bilinen özellikleri bir kenara bırakarak, az bilinen özelliklerinden biraz bahsedelim.

  • -           Telefona takılı olan kulaklığın ses açma ve kapama tuşlarına basıldığında fotoğraf çekebilirsiniz.
  • -           Kamera çalışırken fotoğraf çekme tuşuna uzun süre basılı tutarsanız, seri bir şekilde fotoğraf çekebilirsiniz.
  • -           Açma kapama ve menü tuşuna ayı anda basarsanız, ekran görüntüsü alabilirsiniz.
  • -           İmessage özelliğini kullanarak, gönderdiğiniz mesajı karşı tarafın okuyup okumadığını görebilirsiniz.
  • -           İnternette bir resmi kaydetmek istiyorsanız, o resme uzun süreli basılı tutmanız yeterlidir.
  • -           Ayarlar kısmından “ Led Flash For Alert “ seçeneğini aktif ederseniz, arama geldiğinde telefonunuzun flaşı yanıp söner.
  • -           Telefonunuzu uçak moduna alırsanız, daha hızlı şarj edebilirsiniz.
  • -           Ayarlar>Genel>Kısıtlamalar menüsünden uygulama içi satın almaları kapatabilir, çocuklarınızın yanlışlıkla alışveriş yapmasını önleyebilrisiniz.

İphone’nun akıllı telefon piyasasındaki durumu

Son yıllarda akıllı mobil telefonlardaki gelişme, göz korkutacak cinsten. Akıllı telefon firmaları ( Samsung – Galaxy- Note, Blackberry, Nokia, HTC, Sony ), yaptıkları mobil telefonların yanında, tablet bilgisayarlar ( ipad, Note, ipod ) ile de göz dolduruyor. Kullandıkları işletim sistemleri ( Andorid, İos, Windows. Mac ) ile birbirlerinden ayrılsalar da, teknolojiyi takip etme açısından kıyasıya bir rekabet halindeler.

Bu teknolojik gelişmelerle birlikte, kullanılan mobile telefonların sürekli yeni modelleri piyasaya sürülmekte. Her markanın, kendine göre müşterileri olduğundan, verilen servis ve satış ağının geniş olması da, aralarındaki rekabet için oldukça önemlidir. Her marakanın kendine özgü bir tasarımı, çeşitli aksesuarları bulunmaktadır. Ayrıca şarj süreleri de, birbirleri arasındaki rekabette önemli bir paya sahiptir.

Türkiye’nin hemen hemen her ilinde ( İstanbul ( Kadıköy, Maltepe vs.. ) , Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere ) bulunan yetkili teknik servisler, değişim ve tamir için hizmet vermektedirler.

Özellikle başta cep telefonu operatörlerinin ( Avea, Turkcell, Vodafone) iletişim merkezleri olmak üzere, cihazların satışı konusunda müşteriye ulaşılabilir olunması, satış rakamlarının yüksek olması açısından çok önemlidir. Ayrıca bu GSM firmalarının verdikleri internet paketleri, kampanyalar, Facebook, Whatsapp, İnstagram ve Twitter gibi sosyal ağlardan ve gönderilen mesajlardan ücret alınmaması da, bu pazarda oldukça etkili olmaktadır.

Akıllı telefon pazarındaki bir diğer önemli konu, uygulamaların satın alınabilirliğindeki kolaylık ve bol çeşitlilik. Andorid pazarında Google Play, İos pazarında Apple Store bu konuda amansız bir rekabete tutuşmuş durumda. Andorid işlemcili telefonların fazla olması, Google Play’ı bir adım öne çıkarmakta. İos işletim sistemine sahip telefonların, itunes kullanması, kimilerine göre eziyet olsa da, İphone meraklıları için oldukça güzel bir özellik olarak görülmekte.

İphone telefonlarda en fazla karşılaşılan sorunlar

İphone telefonlarda şüphesiz en sık karşılaşılan sorunların başında, dokunmatik ekran sorunu ve sim kilidi sorunudur. Bunların yanında yazılım güncellemesi ile gelen bazı sorunlarda eklenebilir. Bu problemlerin çözümü için, size en yakın teknik servisi bulmak, profesyonel destek almak çok önemlidir. Yeri geldiğinde arızalı cihazınızın değişimi yapılması gerekebilir. Bu gibi durumlarda karşınızda muhattap bulmak oldukça önemlidir. Cihazınızdaki arızanın garanti kapsamına girmesi, ücretsiz olarak destek verilmesi, bütçenizi yormaması açısından da önemlidir.

Apple İphone telefonların tamir işlemi oldukça zordur. Kaliteli ve tecrübeli kişilerin bu işlemi yapması çok önemlidir. Lcd iphone ekran değişimi, batarya değişimi, kasa değişimi, kapak değişimi, şarj soketi değişimi, pil arızası, unlock durumu, sıvı teması, cam çatlaması ve diğer tüm arızalarda, tamir ve garantili orijinal parça değişiminin, uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. iphone servis size bu konuda yardımcı olacaktır. Elektronik cihazların oldukça hassas olması sebebiyle, sizlerin de telefonlarınız konusunda hassas davranmanız gerekmektedir. İnternet üzerinden online olarak ulaşabileceğiniz fotoparca.com isimli site, bu konudaki tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek şekilde hizmet vermektedir. Kurumsal olarak hizmet veren firma, müşterilerine karşı kusursuz hizmet anlayışını benimsemiştir. Ürünleriniz hakkındaki sorunlarınızı, sitede bulunan mail yada tel numaralarından ulaşarak bildirebilirsiniz. En kısa sürede size yardımcı olunacaktır. Cihazınız kargo görevlisi kurye tarafından adresinizden teslim alınıp, tamiri yapıldıktan sonra yine aynı şekilde size teslim edilecektir. Cihazınızın ne sorunu olduğunu, nasıl yapılacağını, kaç TL ücret tutacağını öğrenmek için müşteri kayıt formunu doldurabilir, iphone ekran değişimi için fiyat bilgisi alabilirsiniz.