ANKARA 

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, kuruluş çalışmaları devam eden İngilizce haber kanalıyla ilgili, "İngilizce kültür ve haber kanalı dersek daha doğru olur çünkü salt 24 saat haber kanalı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok fazla tutulan bir tematik kanal değil. Onun için biz olabildiğince İngilizce haber ağırlıklı bir televizyon kanalı oluşturacağız ama içeresine bir o kadar da Türkiye'den, belki akşam bir tane dizi film ama belgesellerimiz, Türkiye'yi tanıtan aktüel programları mutlaka İngilizce olmak kaydıyla koyacağız" dedi.

TRT'nin kuruluşunun 50. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan "anma ve ilk gün zarfları" PTT Pul Müzesi'ndeki törenle tanıtıldı.

Şahin buradaki konuşmasında, PTT'de 2 yıl görev yaptığını söyledi. Bu dönemde PTT Bank'ı kurma çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Şahin, o dönemde yaşadıklarını da anlattı. 

İki kurumun da çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Şahin, "PTT ilk defa 2002 yılında zarar etmişti ve uluslararası şirketlerin yaptığı çalışma bu zararın derinleşerek gideceğiyle ilgiliydi. 2003 yılı sonunda kara geçtik, 2004'te de kurumlar vergisinde 38. sıradaydık" ifadesini kullandı.

O dönemde PTT'nin yılın kurumu, kendisinin de yılın idarecisi seçildiğini hatırlatan Şahin, PTT'nin kendisi için çok ayrı bir konumda olduğunu söyledi. 

Şu anki yönetimin de çalışmaları daha da büyüttüğünü ifade eden Şahin, kurumun, tüm Türkiye'nin gurur duyduğu bir yapıya dönüştüğünü dile getirdi. 

Şahin, TRT'nin faaliyetlerinin ise zaten göz önünde olduğunu vurgulayarak, eğer başarı varsa bunun ekip çalışmasına bağlı olduğunu dile getirdi. TRT'nin bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutladığına dikkat çeken Şahin, bu çerçevede yürütülecek etkinliklere de değindi. 

Şahin, İngilizce kanalla ilgili hazırlıkların da devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"15 kanallı bir kuruluşuz ama 50. yıl bize yeni bir evlat kazandıracak. O da İngilizce haber kanalı. 'İngilizce kültür ve haber kanalı' dersek daha doğru olur çünkü salt 24 saat haber kanalı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok fazla tutulan bir tematik kanal değil. Onun için biz olabildiğince İngilizce haber ağırlıklı bir televizyon kanalı oluşturacağız ama içeresine bir o kadar da Türkiye'den, belki akşam bir tane dizi film ama belgesellerimiz, Türkiye'yi tanıtan aktüel programları mutlaka İngilizce olmak kaydıyla koyacağız. Bu bizim şuan üzerinde en çok yoğunlaştığımız işlerden biri."

50. yıl etkinlikleri kapsamında PTT ile bir işbirliği yürüttüklerini ve bu çerçevede "anma pulu ve ilk gün zarfı" hazırladıklarını anlatan Şahin, TRT Genel Müdürlüğünün yıl boyunca gönderilerini bu pulla yapacağını bildirdi.