İSTANBUL - Üniversite'nin Ayazağa kampüsüne İngiltere'nin önemli üniversitelerinden 16 rektör ve rektör yardımcısının yer aldığı bir heyetle gelen Willetts, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'le birlikte üniversite bünyesinde üretilen, Türkiye'nin ilk hidrojen teknesi, ilk küp uydusu, ilk güneş teknesi ile mikro uydu, insansı robotlar ve güneş arabası projelerini inceleyerek projede görev yapan öğrencilerden bilgi aldı.

Willetts ve beraberindeki heyet, daha sonra İTÜ yöneticileriyle birlikte, İTÜ'nün çalışmaları ve gerçekleşecek projelerde bilgi paylaşımı konusunda görüşmeler yapmak üzere basına kapalı bir toplantı yaptı.

İTÜ'den toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, İngiliz Bakan Willetts'in İTÜ'nün gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaları önemsediklerini kaydettiği belirtildi.

Açıklamada, Willetts'in, ''İTÜ gibi, her türlü uluslararası yüksek öğretim ağlarında başarıyla temsil edilen bir dünya üniversitesinin, İngiltere'de kampüs açmasını çok isteriz. Bununla ilgili her türlü desteği vermeye hazırız'' dediği bildirildi.