METİN DURMAZ/MANİSA - Başkan Cengiz Ergün’ün yönettiği toplantıya yine çok sayıda vatandaş akın etti. Salon tamamen doldu. Bazı vatandaşlar toplantıyı ayakta takip etti. 
İlk sözü Ak Parti Adına Ömer Faruk Çelik aldı. Çelik,  önergenin oylanmasını istedi. Çelik, “Eğer imar komisyonuna gitmesi için bir önerge olacaksa onun da oylanmasını istiyoruz” dedi.
MHP’li Mehmet Güzgülü ise çeşitli uyarlılarda bulunarak, “11 mahalleden gelen yoğun itirazlar üzerine mahallelerimizin buna hazır olmadığı görüldü. Bunun üzerine yeniden düzenleme yapıldı, itirazların yüzde 76’sı kabul edildi. Şimdi durum farklı. Plandaki her türlü değişiklik yapıldı. Bu planın iptali demek Manisa’nın 4 yıl kaybetmesi anlamına gelir. Bu planın iptali Kuşlubahçe’deki liseler kampus alanın iptali anlamına geliyor. Birçok planlanan yatırım yapılamayacak. İptal kararı, kenar mahallelerin aynı kalacağı anlamına geliyor.  Devlet Hastanesi büyüyemeyecek. Çarpık kentleşme devam edecek. Eksikleri düzetilmesine rağmen bu planı iptal edersek yazık olur. Yanlış yapan vatandaşa hesap verir. 5393 sayılı belediye kanunun21. maddesinde derki; ‘İmar ve bütçeye ilişkin konular ilgili komisyonda görüşülmelidir.’ Bu nedenle önergenin imar komisyonuna gitmesi düşüncesindeyiz. Oradan geldikten sonra meclis son kararını versin.” dedi. 
Hüseyin Erkenci ise şöyle konuştu: Manisa’nın böyle bir planı yapması gerekir diye düşündük. Ve bu plan belirli bir şamaya geldi ve meclisimizden geçti. Ancak ciddi bir şekilde rahatsızlık var.    Yapılmış planın içi tamamen boşalmıştır. Yapılan itirazların büyük bölümü kabul edildi. Şimdi altı doldurulmaya çalışılıyor. Eğer bir plan yapacaksak mutabakat sağlamalıyız.  Bu plan iptal edilirse Manisa’nın plansız kalır ifadesine katılmıyorum. Bu nedenle planın iptalini talep ediyoruz” diye konuştu.
Cengiz Ergün ise iptal kararı halinde Manisa’nın olansız kalacağını savundu. Yapılan konuşmaların ardından söz konusu önergelerin imar komisyonuna sevki oylandı. MHP dışındaki üyeler maddeye red oyu verdi. 
İMAR PLANI RED!
Daha sonra tarihi oylamaya geçildi. Yapılan oylamada imar planı 18'e 20 oyla reddedildi. Başkan Cengiz Ergün, karar saygılı olduklarını belirterek, alınan kararın hayırlı olması dileğinde bulundu.   
Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ise “Bu bir taslak plan değil. Bu plan imar komisyonundan geçmiş, imzalar atmış, mecliste kabul edilmiştir. Bu bir taslak plan değildir. Bunlar yanlış. Usul hatası var. Planda ısrarcıyım” dedi.
MECLİS TOPLANTISINDA ARBEDE!
Manisa Belediye Meclis toplantısı gergin anlara sahne oldu.  Belediye Meclis toplantısı esnasında ısrarla söz isteyen İshak Çelebi Mahallesi muhtarı Bayram Gök, Başkan Ergün’ün talimatıyla zabıtalar tarafından salondan çıkarılmak istendi.  Bir süre yaşanan arbede esnasında bir zabıtanın muhtara müdahalesi tepki çekti. Yaşanan arbedenin ardından muhtar güçlükle salon dışına alındı.