ESKİŞEHİR

Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen davada, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, şehit avukatlarının "2012 yılı ekim ayında denetleme yapılacağından bilginiz var mıydı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Denetleme yapılacağına dair tarafıma yazılı ya da sözlü bilgilendirme yapılmadı. Denetleme yapılacağına dair Afyonkarahisar 41. Mühimmat Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran'a emir vermedim. Duran da bana denetlemeden bahsetmedi. 4. Mühimmat Bölge Komutanı olarak 2011 yılında atandım. O yıl denetleme ekim ayında yapıldı. Denetleme tarihlerini Lojistik Komutanlığı belirliyor. Denetleme ekim ayında başlar mayıs ayında biter."

Mahkeme heyetinin söz verdiği Üsteğmen Tuncay Aydın da saat 18.00'da istif faaliyetinin devam ettiğini, kafile kafile dışarıda olan mühimmatın içeriye alındığını söyledi.

Şehit ailelerinden, sanıkların tutuklu yargılanmasını reddeden mahkeme heyetine tepki

Davaya katılan şehit aileleri, avukatlarının, sanıkların tutuklu yargılanması yönündeki isteğini reddeden mahkeme heyetine tepki gösterdi.

Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasının çıkışında konuşan şehit babası Zekai Dülger, sanıkların tutuklu olarak yargılanması taleplerinin reddedildiğini söyledi.