İSTANBUL - "Terör örgütüne yardım etmek" suçundan hakkında verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve cezaevine girmesi beklenen ikiz bebek sahibi Mülkiye Demir Kılınç, infazın ertelenmesi için savcılığa başvurdu.

Kılınç, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na, avukatı Hanım Serençelik ve eşi Ahmet Kılınç ile geldi. 

"Terör örgütüne yardım ettiği" gerekçesiyle hakkında verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasının ertelenmesi istemini içeren dilekçeyi savcılığa sunan Kılınç ve avukatı Hanım Serençelik, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Avukatı Serençelik, müvekkilinin 5,5 aylık ikiz bebeği olduğunu belirterek, bu nedenle infazın en az bir yıl geri bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.

Yasada doğum yapan kadınların cezasının infazının geri bırakılmasına ilişkin hükümlerin bulunduğunu ifade eden Serençelik, yasanın bu maddelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti. 

Anne Mülkiye Demir Kılınç, çocuklarıyla birlikte cezaevine girmeye kararlı olduğunu ifade ederek, "Bunları uzun uzun düşündük, pedagoglarımıza ve doktorlarımıza sorduk. Çocukların şu aşamada yanımda olması gerekir. Çok küçükler, annelerinden ayrı kalma sendromu varmış. Şu durumda mecburen yanımda götüreceğim. Süremiz, 19 Mayıs'ta bitiyor" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Bebekler, anne sütüyle mi besleniyor?" sorusu üzerine Kılınç, şu bilgileri verdi: 

"Maalesef hayır. Yaşadığım sıkıntılardan dolayı 15 gün anne sütü verebildim. Ondan sonra sütüm kesildi, mama ile besledim. 'Bu cezaevi koşulları uygun değil' diye daha önce (hamile iken) talepte bulunmuştuk, bunun süresi 19 Mayıs'ta bitiyor. Şimdi yeniden talep ettik. Minimum 1 sene talep ettik. En azından çocuklarımız büyümüş olacak. Yürüyecek, emekleme süreci olacak, daha rahat bakabileceğim orada. 1 sene verirlerse benim için daha iyi olacak."