MERSİN - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Mersin'de iftar düzenledi.

Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bahçesindeki programda aralarında çok sayıda yetim bulunan yaklaşık bin 200 kişiye yemek ikram edildi.

İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, ramazan boyunca her gün 600 kişilik iftar verdiklerini, günün anlamına uygun olarak yetimleri de iftar sofrasına dahil ederek bin 200 kişilik iftar sofrası hazırladıklarını aktardı.

Vakıflarının sadece Türkiye'deki değil, dünyadaki tüm yetimlere sahip çıktığını ve bugün 81 ilde yetimlere iftar verildiğini belirten Kayacı, "Yarınki Cuma Hutbesi'nde de Mekke'de, Medine'de ve Mescid-i Aksa'da da konumuz yetimler olacak" diye konuştu.

Kayacı, her gün 600 kişiye iftar vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Öte yandan, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yetim çocuklar ve aileleri için iftar düzenlendi.  

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde yetim çocuklar için verilen iftara, şehit yakınları ve gaziler de katıldı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Adıyaman Belediyesi tarafından bir düğün salonunda verilen iftara ise 255 yetim çocuk ve aileleri katıldı.