ŞIRNAK

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 2 bin 500 ev teröristlerden temizlendi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sürüyor.

İlçeye giriş çıkışlarda kontrolleri en üst düzeyde tutan TSK ve emniyet ekiplerinin iş birliğinde yürütülen operasyonda, şu ana kadar 2 bin 500 ev teröristlerden arındırılırken, temizlenen bölgelerdeki arama çalışmaları devam ediyor.

Bugüne kadar ikisi Suriye uyruklu 61 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, 130 barikat kaldırıldı, 40 çukur kapatıldı, her biri 250-500 kilogramlık 240 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaşan operasyonda, güvenlik güçleri teröristleri etkisiz hale getirmek için çemberi giderek daraltırken, terör örgütü mensupları evlerin içlerinde oluşturdukları mevzilerde sıkıştırıldı.

Teröristlerin evler arasında geçiş için kullandığı tüneller de güvenlik güçleri tarafından belirlenip imha ediliyor.