ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 10, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 4 olmak üzere 14 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. 

Buna göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi, bir kalaşnikof ve şarjör, 30 fişek ve bir el bombası ele geçirildi. İlçedeki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 223'e yükseldi.

İdil ilçesinde de 10 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 9 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda 3 el telsizi ve bir tabanca ele geçirildi. İdil'deki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 20, imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı da 38'e ulaştı.

Terör örgütüne yönelik operasyonun tamamlandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde arama faaliyeti sırasında 3 evde daha önce etkisiz hale getirilen 5 teröristin cesedi bulundu. İlçede 14 kalaşnikof, 70 şarjör, bin 964 fişek, bir M-16 piyade tüfeği ile bu silaha ait 2 şarjör ve 56 fişek, bir MP-5 makineli tabanca ile bu silaha ait şarjör ve mermiler, bir tabanca, 3 el yapımı patlayıcı, 6 el bombası, 2 dürbün, 13 hücum yeleği ve 3 el telsizi ele geçirildi.

Hakkari'de bölücü terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan 2 kişi yakalandı. Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu yakalandı.

Şanlıurfa'da da bir Zagros keskin nişancı silahı, 40 milimetre çapında Rus menşeli bir bomba atar, 44 bomba atar mermisi, 67 el bombası ve 66 fünye, 6 RPG-7 R/A mühimmatı, 50 R/A sevk fişeği ve 700 elektrikli fünye ele geçirildi.