ANKARA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütünün Temmuz ayının son günlerinden itibaren Hakkari'de kaos ve karışıklık ortamı tesis etmek amacıyla yol kesme ve kimlik kontrolü yapma girişimleri olduğu hatırlatılarak, örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede huzuru ve güvenliği sağlamak amacıyla güvenlik kuvvetlerince operasyonlar gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kaos meydana getirme çabası
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Yapılan operasyonlar neticesinde, bölücü terör örgütünün vatandaşlarımız arasında kaos ve karışıklık meydana getirme çaba ve düşüncesi, alınan tedbirlerle önlenmiş, karayoluna döşenen mayın ve el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edilmiş, ayrıca çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş veya imha edilmiştir.
Şemdinli bölgesinde güvenlik kuvvetlerimizce icra edilen bu operasyonlarda, Hakkari Valiliğimizce de açıklandığı üzere, 115 bölücü terör örgütü mensubu etkisizleştirilmiş, 2 askeri güvenlik personelimiz şehit olmuş, 14 güvenlik personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır.

Vatandaşlar canlı kalkan olarak kullanılıyor
Bölgede devam eden operasyonlar süresince sivil vatandaşlarımızı canlı kalkan olarak kullanma amacındaki bölücü terör örgütüne rağmen vatandaşlarımızın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilerek, halkımızın can, mal ve mülküne yönelik zarar meydana gelmemesi sağlanmış, vatandaşlarımız bölücü terör örgütünün bütün gayretlerine rağmen, tahriklere kapılmamış ve bölücü terör örgütünü destekleyen hiçbir faaliyette bulunmamıştır.''
Bölücü terör örgütü mensuplarının Hakkari Geçimli Jandarma Karakolu ile yakın emniyet üs bölgesine, Karataş Jandarma Sınır Karakolu ile Kırmızıgüney üs bölgesine yaptığı eş zamanlı saldırılarda 6 jandarma ve 2 geçici köy korucusunun şehit olduğu, 28 askeri personel ile 1 geçici köy korucusu ve 5 vatandaşın da hafif şekilde yaralandığı belirtilen açıklamada, ikisi kadın 14 örgüt mensubunun da etkisiz hale getirildiği ifade etildi.

Bölge teröristlerden temizlenecek
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla bölgede karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir. Nihai sonuç alınana ve bahse konu bölge teröristlerden tamamen temizlenene kadar operasyonlara devam edilecektir.
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin iç güvenlik hizmetinde görev yapan personeli dahil, fedakar ve kahraman güvenlik güçlerimizin özverili ve başarılı çalışmaları her türlü övgü ve teşekküre layıktır.''