ADANA - Memur-Sen Adana Temsilciliği ve bazı sivil toplum kuruluşları, bir konuşmasında farklı düşünce ve etnik kökene sahip insanların değer verdiği kişilere hakaret ettiği ve saldırdığı iddiasıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, sendika üyeleriyle geldiği Adana Adliyesi önünde düzenlediği basın toplantısında, Sözlü'nün kentte düzenlenen birlik ve beraberlik yürüyüşü sonrasında kamuoyuna açık ortamda, toplumun çeşitli kesimlerinin değer verdiği tarihi kişilerden İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Sait ve Seyyit Rıza'ya uygun olmayan cümlelerle hakaret ettiğini basından öğrendiklerini söyledi.

Sözlü'nün söz konusu konuşmasında tarihi kişiliklere açıkça küfür ettiğini öne süren Sezer, şunları anlattı:

''Hüseyin Sözlü, milletin manevi değerlerine hakaret etmiş ve toplumun büyük kesimini topyekun hedef alarak halk arasında kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekmiştir. Sözlü, bilmelidir ki bu millet, değerlerine saldıranları asla affetmez ve affetmeyecektir. Bu ülkede Şeyh Said ve İskilipli Atıf Hoca'yı Mehmet Akif Ersoy'dan ayırmayan mütedeyyin bir halk yaşamaktadır. Ayrıca Seyyit Rıza'ya muhabbet duyan duyarlı bir toplum da yaşamaktadır. Birlik ve beraberliği öne çıkarma iddiasıyla düzenlenen bir etkinlikte toplumun hassas değerlerine küfür etmek bir şehrin belediye başkanına hiç yakışmamıştır.''

Şapka Kanunu'na muhalefet ettiği bahanesiyle idam edilen İskilipli Atıf Hoca'nın isminin 2012'de İskilip Devlet Hastanesine verildiğine atıfta bulunan Sezer, "Devlet, İskilipli Atıf Hoca'ya iade-i itibar sağlamıştır" ifadesini kullandı.

Sezer, "Sözlü, talihsiz açıklamasında, Seyyit Rıza üzerinden Alevileri, İskilipli Atıf Hoca üzerinden dindar vatandaşları ve Şeyh Sait üzerinden de hem dindar hem de Kürt vatandaşlarını açıkça düşman ilan etmiştir. Toplum içinde kin ve nefret tohumlarının ekilmesine neden olmuştur'' dedi.

Sözlü'nün bir an evvel adı geçen alimler başta olmak üzere Kürdü, Türkü, Alevisi ve Sünnisi ile topyekun milletten özür dilemesi gerektiğini ifade eden Sezer, ''Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında Memur-Sen Adana ve destek veren diğer STK'lar olarak farklı düşünce ve etnik kökene sahip insanların değer verdiği kişilere açıkça hakaret etmek ve saldırmak, kamu güvenliğini ve toplumsal barışı bozmaya yönelik davranışları ve Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesine göre 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' dan dolayı suç duyurunda bulunuyoruz'' diye konuştu.

Sezer, basın açıklamasının ardından sendika avukatıyla, savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere adliye binasına girdi.