TOKAT - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizim gizlimiz saklımız yok ama ülkenin kriptolu bilgilere ihtiyacı var" dedi.

Yıldız, partisinin Tokat il Başkanlığınca Mahmutpaşa Mahallesi'ndeki mitingde yaptığı konuşmada, telefonlarının 4,5 yıl kesintisiz dinlendiğini belirterek, "Soruyorum, adı Ahmet olsun, Mehmet olsun, Taner olsun önemli değil. Siz bir ülkenin enerji bakanını niçin dinlemek istersiniz. Soruyorum, mahallenin muhtarına mı götüreceksiniz aldığınız bilgileri, komşunuza mı vereceksiniz yoksa çok uzaklara yoksa okyanusun ötelerine mi göndereceksiniz?" diye konuştu.

Yeri geldiğinde devlet başkanlarıyla ve hükümet başkanlarıyla baş başa görüştüklerini vurgulayan Yıldız, "Bizim gizlimiz saklımız yok ama ülkenin kriptolu bilgilere ihtiyacı var. Kriptolu bilgileri var. Biz izin vermeden o görüşme başka bir noktaya taşınamaz" ifadelerini kullandı.

Sandıktaki tercihleri hükümsüzleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışanlar olduğunu anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Vesayet dediğimiz böyle bir şey. Bazen üniformalı oldu, bazen sivil oldu. Üzülerek söyleyeyim bazen tanımadıklarımız oldu, bazen çok iyi tanıdıklarımız oldu. Biz her şeyi affedebiliriz ama ihanet asla. Bizim kendimizle alakalı, şahsımızla alakalı husus değil devletimizle alakalı bir bayrağımız var, bir devletimiz var, bir milletimiz var. Biz bunları hiçbir şeye feda etmeyiz.

Bugün çözüm süreciyle alakalı olarak eğer bizi tehdit etmeye şantaj yapmaya kalkarlarsa cevabını inşallah 7 Haziran akşamı alacaklar. O yüzden yalnızca inandığınızla kalmayın. Konu komşuya, yakın akrabalarınıza uzak arkadaşlarınıza ki varsa bu meselenin AK Parti meselesi olmadığını ve ülkeyle alakalı bir mesele olduğunu lütfen anlatın ve inandırın."