Fortune Dergisi tarafından açıklanan “Dünyanın En Beğenilen Şirketleri” listesi, bir şirketin dünya çapındaki itibarını değerlendirmek için en önemli ölçü sistemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Liste, Hay Consulting Group iş birliğinde yapılan araştırmaya dayanıyor. Bu yıl 29 ülke ve 52 sektörde, yaklaşık 3.900 yönetici, direktör ve analiste en çok takdir ettikleri şirket soruldu. Liste, verilen cevaplar doğrultusunda oluşturuldu.

Fortune Dergisi’nin araştırmasında şirketler, toplamda dokuz kritere göre değerlendiriliyor. Henkel, bu yıl kategorisinde, özellikle “uzun vadeli yatırımın” (birinci sırada) yanı sıra “insan yönetimi”, “kurumsal varlıkların kullanımı” ve “sosyal sorumluluk” (üçüncü sırada) kriterlerinde güçlü bir performans sergiledi.

Henkel Hakkında

Henkel, global olarak dengeli ve çeşitlilik gösteren bir portföyle faaliyet göstermektedir. Güçlü markalar, inovasyonlar ve teknolojiler sayesinde şirket, üç iş birimiyle hem endüstriyel hem de tüketici iş birimlerinde lider konumlara sahiptir. Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, yapıştırıcı piyasasında dünya çapında tüm endüstriyel sektörlerde global bir liderdir. Henkel’in Çamaşır ve Ev Bakım ile Beauty Care İş Birimlerinde, dünya genelinde pek çok piyasa ve kategoride liderliği bulunmaktadır. 1876 yılında kurulan Henkel, 140 yılı aşkın süredir başarısını sürdürmektedir. 2016 yılında Henkel, 18,7 milyar Euro satış ve 3,2 milyar Euro faaliyet kârı bildirmiştir. Üç iş biriminin üç yıldız markası olan, Loctite, Schwarzkopf ve Persil 6 milyar Euro'dan fazla satış gerçekleştirmiştir. Henkel dünya çapında güçlü şirket kültürü ile bir araya gelmiş, tutkulu, birbirinden farklı olan ancak aynı değerleri paylaşarak, sürdürülebilir değerler yaratmak için çalışan yaklaşık 50.000 kişiyi istihdam etmektedir. Sürdürülebilirlik konusunda tanınmış bir lider olarak Henkel, birçok uluslararası endeks ve sıralamada en üst sıralarda yer almaktadır. Henkel’in imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır. Daha fazla bilgi için lütfen www.henkel.com'u ziyaret ediniz.