GAZİANTEP

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep'teki temasları kapsamında Nizip ilçesinde Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kenti ziyaret etti. Müezzinoğlu burada, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan'dan brifing aldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Nizip Konaklama Tesisleri'nde Türkiye gibi büyük bir devletin şanına şerefine yakışır bir misafirperverlik ve ev sahipliğinin görüldüğünü belirti.
''Sağlık Bakanı olarak nereye gitsem, hekim ihtiyacıyla karşılaşıyoruz'' diyen Müezzinoğlu, bu sorunun yalnız Suriyeli sığınmacıların barındığı kamplarda değil ülke genelinde dile getirildiğini söyledi.

Bizim yaptığımız, kardeşlik duygusunun gereği

Türk milletinin her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olan bir millet olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
''İstiyoruz ki, Suriyeli kardeşlerimizde bir an önce mağdur durumda olmaktan kurtulsunlar. Zulüm altında yaşamaktan veya zulüm yönetimiyle yönetilmekten bir an önce kurtulsunlar. Bizim onlara yaptığımız bir kardeşlik duygusunun gereğidir. Hem insani hem milli hem İslami sorumluluğumuzdur. Her zaman kendi vatandaşlarımıza baktığımız gibi onlara da gücümüzün yettiği oranda duyarlı, sıkıntılarını çözme anlamında en üst düzeyde duyarlılığımızı göstereceğiz. Ben şu anda 2 haftalık yeni bir bakanım. Henüz seçim bölgeme gitmedim ama onları ziyarete geldim. Kendilerine sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum. En kısa zamanda ülkelerine, arzu ettikleri, halkın seçtiği yönetimlerin gelmesini temenni ediyorum.''
Müezzinoğlu daha sonra çadır kenti gezerek Suriyelilerle görüştü. Çadır kentteki sağlık merkezini de ziyaret eden Müezzinoğlu'na çocuklar ilgi gösterdi.