TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, yaptığı açıklamada, gençleri temsil eden bir vakıf olduklarını ve öğrencilerin her türlü sıkıntısını daha yakından görme imkanı elde ettiklerini belirterek, sorunların en çok yurt ve bursların başvuru sürecinde yaşandığını dile getirdi. 

Gençler tarafından yaşanan mağduriyetlerin paylaşıldığı çok sayıda mailin vakıflarına ulaştığını aktaran Emanet, "Bunların içinde yedi kardeş olan, asgari ücretle geçinen insanlar var. Yüzde 100 burslu ve başarılı bir öğrenci olduğunu yazan, 'Eğitim ve öğretim hayatıma devam etmek istiyorum ancak bu konuda ailemden hiçbir destek almıyorum' diyen öğrenciler var. Bu sıkıntılar bizde birikti ve gençlerin bir derdi olduğunu anladık, iletişim bilgilerini alıp TÜGVA olarak 'Bu Gencin Bir Derdi Var' projesini başlattık" ifadelerini kullandı.

"Hayırsever ile burs alanlar arasında köprü olmaya çalıştık"

Emanet, hayata geçirdikleri projeyle öğrencilerin her türlü sorununa destek olmayı amaçladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Gençlerin sıkıntılarını, dertlerini toplayıp hayırseverlere anlattığımız projeyle, toplumun her kesiminden insanın destek olacağı, herkesi bir araya getirecek bir platform oluşturmak istedik. İnsanlar verdikleri bursların doğru yere gittiğini bilmek istiyor, bu yüzden TÜGVA' nın şeffaf burs sisteminde takibini yaparak bursların hangi öğrenciye gittiğini biliyor."

Yoksul öğrencilere yardım etmek isteyen hayırseverleri TÜGVA'ya davet eden Emanet, böylece hayırseverin burs verdiği gence yalnızca maddi destek olmadığını, aynı zamanda o gencin ayağına giderek hamisi durumuna geldiğini kaydetti.

İsmail Emanet, projeye destek olmak için bağışların yarı çeyrek burs (25 TL), çeyrek burs (50 TL), yarım burs (100 TL) ve tam burs (200 TL) olmak üzere www.tugva.org sitesinden online olarak da yapılabileceğini sözlerine ekledi.