Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, yüksek sıcaklık ve yağışsız geçen bir periyodun ardından hava sıcaklığının ülke genelinde yarından itibaren hafta sonuna kadar kademeli olarak azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisiyle hava sıcaklıklarının azalması bekleniyor.

Yarın, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Sakarya, Bolu, Karabük, Osmaniye, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri, Hatay'ın kuzey kıyıları, Adana ve Mersin’in kuzey iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin 20 Temmuz Çarşamba günü parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Muğla, Sakarya, Bilecik ve Sinop çevreleri ile Adana ve Mersin’in kuzey iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış

21 Temmuz Perşembe günü, kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Muğla, Sakarya, Bilecik ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların, Orta Karadeniz kıyıları, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor.

22 Temmuz Cuma günü ise kuzeydoğu, iç ve güneybatı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ve Artvin çevreleri ile Samsun’un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonu ve 25 Temmuz Pazartesi günü ise kuzeydoğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.