ANKARA - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık yönetiminde inovasyon ve sinerji sempozyumu"na katıldı. Açılış konuşmalarının ardından sempozyumdan ayrılan Müezzinoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada olay yerine ambulansların geç geldiği iddialarını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

"Bir siyasi partinin Genel Başkanına doğru olmayan bir bilgiyi vermekle suçlamak durumunda olmayı arzu etmem. Sağlık hizmetleri anlamında 185 hastaya 2 saat içinde baktık. İlk 15 dakikanın içinde 18 ambulans gitti. Bizim bir hastamız ambulans uçakla önce Reyhanlı'da sağlık hizmeti aldı, oradan Hatay'a Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavisi için Kartal'la irtibat kuruldu ve ambulans uçakla 5 saat sonra Kartal'da ameliyata alındı. Türkiye bütün bunları dünyanın en ileri ülkeleriyle yarışacak şekilde konuşabiliyor ve iddialı bu noktada. İki saat sonra bizim 3 ambulans uçağımız oradaydı."

Patlama sonrasında yaralı ve ölü sayısına ilişkin de Müezzinoğlu, Hatay merkezde 38, diğer illere sevk edilen 6 yaralı olduğunu belirtti. Bunlardan birinin İstanbul'da, ikisinin Ankara'da, ikisinin Adana'da, birinin de Gaziantep'te olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, Adana'daki yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydetti.