ANKARA - Yargıtay Üyesi ve Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve meri mevzuat dışında bir otorite tanımamadığını bildirdi.

Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Yargıtay'da bir davayla ilgili iddialara konu Yargıtay üyesinin kendisi olduğu yönündeki haberler nedeniyle açıklama yaptı.

Adalet Akademi internet sitesindeki açıklamasında Yıldırım, uzun yıllar Adalet Bakanlığında tetkik hakimliği, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu, geçici bakanlar dahil 12 Adalet Bakanı ile çalıştığını belirtti. 

Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştayın stratejik planlarının hazırlanması ile 8. ve 9. Kalkınma Planları'nın çalışmalarında görev aldığını ifade eden Yıldırım, AB sürecinde 2009'da hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın, başkanlığını yaptığı komisyonca hazırlandığını anlattı.

Hüseyin Yıldırım, 18 Ocak 2010'da Yargıtay üyesi seçildiğini, 6 Aralık 2010'da ise Bakanlar Kurulunca Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak görevlendirildiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Bu görevi 3 yıldan fazladır başarıyla yerine getirmekteyim. Kişisel ve resmi bütün çalışmaları ile ulusal ve uluslararası hukuk ve adalet alanındaki kamuoyunun önünde bulunan birisi olarak; hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve meri mevzuat dışında bir otorite tanımamaktayım. Özgürlükçü demokrasinin geliştirilmesi, temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi, kuvvetler ayrılığı, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı gibi evrensel hukuk kuralları dışında bir referansım bulunmamaktadır."

Bugün bir gazete yer alan haberin "tamamen hayal mahsulü, üretilmiş bir iftira" olduğunu ifade eden Yıldırım, konuyla ilgili yasal yollara başvuracağını bildirdi.