ANKARA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, sivillerin tahliyesi ve teslim olmak isteyen teröristlerin geçişi için açılan güvenlik koridoru yakınına bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı yerleştirilmesi görüntülere yansıdı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda çatışmaların yaşandığı bölgedeki sivillerin tahliyesi ve teslim olmak isteyen teröristler için güvenlik koridoru oluşturuldu.

Polis ve asker araçlarından ayrı ayrı "çocukların canlı kalkan olarak kullanılmaması, çocukların zarar gördüğü takdirde sizler vicdani, ahlaki ve yasal olarak sorumlu olacaksınız" anonsu yapıldı. Ekipler, operasyon bölgesinden çıkmak isteyenlerle ilgili her türlü güvenlik önleminin alındığını, tahliyelerin sağlanarak her türlü ihtiyacın karşılanacağını da anonslarla sık sık tekrar etti.

Teröristler taş atarak sivillerin çıkışını engelledi

Sokak aralarındaki teröristlerin evlerini terk etmek isteyen vatandaşları zaman zaman taş atarak engellemeye çalışması nedeniyle yapılan çağrılara rağmen güvenlik bölgesinden belirlenen saatte geçiş olmadı. Bunun ardından koridor kapatıldı.

Güvenlik güçleri, sivillerin tahliyesi ve teslim olmak isteyen teröristlerin geçişi için oluşturulan güvenlik koridorunu da havadan görüntüledi.

Görüntülerde, teröristlerden ikisinin evlerini terk etmek isteyen vatandaşları engellemek için koridora yakın bölgeye el yapımı patlayıcı yerleştirdiği, görüntü alınmasını engellemek için bir evi ateşe verdikleri görülüyor.