ANKARA

Bölücü terör örgütüne karşı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonda güvenlik güçleri, araçla girmenin mümkün olmadığı sokaklardaki evlerde yaşayan bakıma muhtaç hasta ve yaşlıları sırtlarında taşıyıp, tahliyesini yapıyor.

Alınan bilgiye göre güvenlik güçleri, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Sur'da bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için çaba gösteriyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonda, güvenlik güçleri araçla girmenin mümkün olmadığı sokaklardaki evlerde yaşayan bakıma muhtaç hasta ve yaşlıları sırtlarında taşıyarak tahliye ediyor.

Yardıma muhtaç olan yaşlıları sırtlarında ambulanslara taşıyan askerler, bu kişilerin sağlık kuruluşlarına gönderilmesi için büyük çaba gösteriyor. Jandarmaya ait akrepler eşliğinde ambulanslar, yaşlı hastaları hastaneye götürüyor.

Öte yandan güvenlik güçleri, sokağa çıkma yasağının olduğu ilçelerde evlerinden çıkamayan ve bakıma muhtaç yaşlılara, kumanyalarla yemek taşıyıp, ihtiyaçlarını kendileri göremeyen yaşlılara ise kendi elleriyle yemek yediriyorlar.