BELGRAD

Sırbistan'a günübirlik ziyarette bulunan Ahmet Davutoğlu, AA muhabirine saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Böyle bir saldırının Türkiye'de gerçekleşmesinin çok üzüntü verici olduğunu belirten Davutoğlu, ''Bütün güvenlik yetkililerimizle birlikte Ankara'daki dış temsilciliklerin güvenliği konusunda her zaman çok büyük hassasiyet gösterilmiştir, bundan sonra da bu hassasiyetimiz sürecek'' dedi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ileten Bakan Davutoğlu, ABD'li yetkililerle temas içinde olacaklarını kaydetti.

Suçluların yakalanması ve konunun aydınlatılması için güvenlik birimlerinin yoğun çalışma içinde bulunduğunu ifade eden Bakan Davutoğlu, ''Tekrar hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum, Amerikan Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı yetkililerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Suçluların, bu konuda sorumlu olanların yakalanabilmesi için ve konunun aydınlatılması için bütün güvenlik birimlerimiz yoğun çalışma içindeler. Ümit ediyoruz kısa zamanda konu aydınlatılmış olur'' diye konuştu.

Sırbistan'a düzenlediği günübirlik ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı İvan Mrkiç ve Başbakan İvitsa Daçiç ile görüşmeler yaptığını ifade eden Davutoğlu, patlamaya ilişkin haberi de Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç ile yaptığı görüşme sırasında aldığını kaydetti.