BURSA - Alınan bilgiye göre, başından vurularak ağır yaralandıktan sonra Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yıldız, bir hafta süren müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da programlarını iptal ederek hastaneye geldi.

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, 20 Mayıs'ta, belediyede zabıta memuru olarak görev yapan Fevzi B, tarafından makamında tabancayla başından vurulmuştu. Ağır yaralanan Yıldız, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Fevzi B, olaydan 4 gün sonra Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde polise teslim olmuş, Bursa'ya getirilerek çıkarıldığı adliyede mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Yıldız yarın defnedilecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yıldız'ın hayatını kaybetmesine ilişkin, "Beyin hasarı çok ağır olunca bütün müdahalelere rağmen ne yazık ki vefat etti. Rabbim mekanını cennet eylesin, geride kalanlara sabırlar versin" dedi.

Müezzinoğlu, Yıldız için cenaze namazı öncesi Gürsu Belediyesi önünde tören yapılacağına işaret ederek, "Muhtemelen yarın 12.00 gibi Gürsu Belediyesi önünde bir tören yapılacak. Saat 13.00'te de Gürsu Merkez Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından yine Gürsu'da defnedilecek. Şu andaki olağanüstü bir değişiklik olmazsa ailenin verdiği karar bu" dedi.