ANKARA - Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "Casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 14'ü kişi adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Kontrol sonrasında Gölbaşı Adliyesi'ne getirilen 14 şüpheli, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan ve Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık ile savcılıkta görevli cumhuriyet savcıları Selahattin Çataklı, Durdu Özer ve Ali Eker Yasan'a ifade vermeye başladı.

Şüphelilerin adliyeye sevki nedeniyle Gölbaşı Adliyesi'ndeki savcıların bulunduğu 2. kata giriş-çıkışlar emniyet kontrolüne alındı.

Gözaltındaki 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 28 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti.