SİİRT

Siirt'te izinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 18 yaşından küçük 43 çocuğun ailesine para cezası verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Conkbayır ve Barış Mahallesinde MOBESE kamerasına ve bu kameraları güçlendirme çalışması yapan güvenlik güçlerine dün yüzleri kapalı grupların PKK/KCK terör örgütü lehine slogan atarak molotofkokteyli ve taşlı saldırıda bulunduğu, yapılan uyarılara rağmen dağılmayan gruplara müdahale edildiği anımsatıldı.

Müdahale sonucu biri yaşı büyük, 35'i 18 yaşından küçük olan 36 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerinin müdahalesinde gaz kullanılmadığı kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bu olaylar ve daha önce meydana gelen olaylarda yakalanan 43 yaşı küçük çocuğun velilerine ya da vasilerine çocukların korunması ve kamu güvenliğinin sağlanmasına dair kararın 4. maddesi gereğince 208'er lira idari para cezası kesilmiştir" denilen açıklamada, huzur ve asayiş ortamını bozmaya, halkın can ve mal güvenliğini sekteye uğratmaya yönelik bu tür girişimler karşısında güvenlik güçlerince kararlılıkla mücadele edilmeye devam edileceği vurgulandı.

Muhabir: Zekeriya Güneş