ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam karşıtı karikatürlerin televizyonda yayınlanması üzerine, Avrupa'da yaşayan Müslümanlara "Ramazanın huzurunu böyle bir provokasyonun bozmasına izin vermeyin. Hazreti Peygamber bir güneştir. O güneşe üfürerek herhangi bir kimse söndüremez" diye seslendi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, basın mensuplarının sorusu üzerine, Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'in televizyonda yayınladığı İslam karşıtı karikatürleri eleştirdi.

Batıdaki bütün devlet adamları ve siyaset adamlarına seslenen Görmez, "İslamofobik nefretin ortadan kalkması için daha yoğun çalışmalara ihtiyaç var. İslamofobik nefret bir ırkçılık gibi suç sayılmalı" dedi.

Asıl çağrısının Avrupa'da yaşayan Müslümanlara olduğunu dile getiren Görmez, şöyle konuştu:

"Bunun bir provokasyon olduğunu dikkate alarak, ramazanın huzurunu bozmalarına asla izin vermemeliyiz. Daha önce de Danimarka'da, Fransa'da, dünyanın muhtelif yerlerinde oldu ve İslam dünyasında çok üzücü hadiseler yaşandı. Öyle anlaşılıyor ki bunu gören bazı kötü niyetliler, Müslümanların barış ayı ramazanı bozmak için böyle bir plan içindeler. Hiç ciddiye almadan, ramazanın huzurunu böyle bir provokasyonun bozmasına izin vermeyin. Çünkü Hazreti Peygamber bir güneştir. O güneşe üfürerek herhangi bir kimse söndüremez. Bunu herkes biliyor. Müslümanlar bunu böyle bilmeli. Asla böyle bir provokasyona gelmemeleri gerektiğini Avrupa'da yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimize ifade etmek isterim."