İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan belediyeler arasında bulunan Van'ın Özalp, Erciş, Edremit ve Bitlis'in Ovakışla belediyeleri, vatandaşlara daha iyi hizmetsunabilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İçişleri Bakanlığınca, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ettikleri ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanlarının yerine KHK kapsamında görevlendirilen belediye başkan vekilleri, bir yandan görev alanlarındaki sorunların giderilmesi için çalışmalara hız verirken bir yandan da esnaf ve vatandaşları sürekli ziyaret ederek sıkıntılarını dinliyor.

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığınca görevinden alınan Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı'nın yerine Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Özalp Kaymakamı Serdar Karal, aksatılan hizmetlerin ve rafa kaldırılan projelerin hayata geçirilmesi kapsamında sık sık esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinliyor.

İlçe halkıyla adeta bütünleşerek sorunları gidermeye çalışan Karal, bir yandan da kış hazırlıklarını tamamlamak için yoğun mesai harcıyor.

Kış aylarında yaşanacak taşkınların önüne geçmek için ilçe merkezinden geçen dere yatağını iş makineleriyle temizleten Serdar Karal, ilçenin yeşil alanlarını arttırmak için fidan dikim çalışması da yürütüyor.

Karal, kış hazırlıkları kapsamında araç bakım ve onarım birimini ziyaret ederek, karla mücadelede kullanılacak araçların yağış öncesi hazır duruma getirilmesi talimatını verdi.

Erciş'te yollar onarılıyor

Erciş'te İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Mehmet Şirin Yaşar'ın başlattığı çalışmalar kesintisiz devam ediyor.

Belediye ekipleri, Aşağı ve Yukarı Göze mahallelerindeki stabilize çalışmalarını tamamlayarak, yolu vatandaşların kullanımına hazır hale getirdi.

İncesu Mahallesi'nde de yol çalışması yürüten ekipler, 5 kilometrelik yolu demir ve beton büzlerle alt yapısını güçlendirerek hizmete sundu.

Yolların iyileştirilmesi için yoğun çaba sarf eden ekipler Kasımbağı, Çelebibağı mahalleleri ile Cumhuriyet ilk ve ortaokulu mevkilerindeki yollara parke taşı döşedi.

Vatandaşların rahat ulaşımı için de çalışmaları sürdüren ekipler, Adnan Menderes, Sahilkent ve Çelebibağı mahallelerinde kullanmak üzere 10 toplu ulaşım aracını hizmete sundu.

Edremit'te refüj alanları ağaçlandırıldı

Edremit Belediyesinde de Vali Yardımcısı İbrahim Özkan'ın Belediye Başkan Vekili olarak göreve başlamasıyla kapsamlı çalışmalar yürütülüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda yol genişletme çalışmalarını hızlandırarak, kış öncesi mahalle yollarına kilitli parke döşedi.

Eski Cami Mahallesi'nde yeni yolların imara açılması için çalışmalarını sürdüren ekipler, Türkiye Belediyeler Birliğinin sosyal sorumluluk ve yardım faaliyetleri kapsamında gönderdiği 3 iş makinesini de vatandaşların hizmeti için kullanmaya başladı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de yeşillendirme çalışmaları kapsamında Kocaeli Parkı yol ayırımından TOKİ konutlarına kadar olan 2 kilometrelik yolun refüj alanlarını ağaçlandırarak, çiçek dikti.

Bitlis'in Ahlat ilçesinin Ovakışla Belde Belediye Başkanı Ahmet Demir ve Başkan Yardımcısı Servin Karakoç'un "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmasıyla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu'nun göreve başlamasının ardından çalışmalara hız verildi.

Beldenin sorunlarını gidermek ve vatandaşların huzur içinde yaşamlarını sürdürmesini sağlamak için çalışma başlatan Tekbıyıkoğlu, diğer kurumlarla da proje üretmek için görüşüyor.

Öncelikli sorunların belirlenmesi için birim amirleriyle bir araya gelen Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçede yol, su, altyapı, refüj, çocuk parkları yapılması ile sosyal alanların iyileştirilmesi ve ihtiyaç duyulan yerlerde de yeni sosyal alanların yapılması için talimat verdi.