VAN

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan belediyeler arasında bulunan Van'ın İpekyolu, Özalp ve Erciş belediyeleri ile Muş'un Bulanık Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için imkanlarını seferber ediyor.

İçişleri Bakanlığınca, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanlarının yerine, KHK kapsamında görevlendirilen belediye başkanları, ilçelerdeki esnaf ve vatandaşları sürekli ziyaret ederek sıkıntılarını dinliyor.

Aksatılan hizmetlerin ve rafa kaldırılan projelerin hayata geçirilmesi konusunda önemli mesafeler kateden belediye başkanları, sosyal alanlarda da düzenlemeler yaparak vatandaşlara daha ferah ve huzurlu ortamlar yaratmaya çalışıyor.

Unutulan gül bahçesinin bakımı yapıldı
İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan İpekyolu Belediyesi, Van'ın en önemli tarihi değerlerinden olan Van Kalesi yanında kurulan gül bahçesinin bakımını gerçekleştirdi.

Endemik gül türlerini de arasında bulunduran 2 bin ağaçlı Gülistan Parkı'nın bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yok olmasına izin vermeyen belediye, kurduğu ekiple ağaçların bakımını gerçekleştirdi.

İpekyolu Belediyesi, park çalışmasının yanı sıra Van depreminde hasar gördüğü için yıkılan ve yerine yenisi yapılan Atatürk Lisesi bahçesinde de peyzaj çalışması yaptı. 

Özalp Belediyesi halkla bütünleşiyor
Tutuklanan ve İçişleri Bakanlığınca görevinden alınan Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı'nın yerine görevlendirilen Özalp Kaymakamı Serdar Karal, göreve başladığı günden bu yana sık sık ilçedeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinliyor.

Belediye kaynaklarının etkin kullanılarak hizmete dönüştürülmesi ve yürütülen projelerden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, ilçenin uzun zamandan bu yana alamadığı hizmetleri almaya başladığını vurguluyor.

Kırsal bölgelerdeki vatandaşları ziyaret eden, ilçe merkezindeki 692 esnafla da bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Karal, "Görevi devraldığımızda belediyenin borcu 10 milyon liraydı. Belediyelerdeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin tespiti için adli ve idari incelemeler devam ediyor. Belediye çalışanlarının nerede çalıştığı, hangi işlerden sorumlu olduğu bilinmiyor ve personelde bir başıbozukluk hali söz konusu." dedi.

Karal, ilçede tek bir çöp kalmayıncaya kadar temizlik işlerinin devam edeceğini vurguladı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Ankara Büyükşehir Belediyesinden hizmetlerde kullanmak üzere araç talep ettiklerini anımsatan Karal, TBB'nin belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere araç, Ankara Büyükşehir Belediyesinin de 10 bin metrekare kilitli parke taşı desteğinde bulunduğunu söyledi.

Erciş hak ettiği hizmetlere kavuşuyor
İlçe merkezindeki trafik ve park sorununu gidermek amacıyla ücretsiz otoparkları devreye sokan Erciş belediyesi, daha güvenli ve yaşanabilir bir kent meydana getirme amacıyla 60 noktaya gece görüşlü, plaka ve yüz tanımlama sistemli kamera alımı gerçekleştirdi. Kısa zamanda tamamlanıp aktif hale getirilecek projeyle ilçede güvenlik hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi sağlanacak.

İlçede vatandaşların en çok gittiği mesire alanlarından olan sahil yolunda kaldırım ve bordür temizlik hizmetlerini aksatmadan yürüten Erciş Belediye Başkanlığı, Çelebibağı, Kasımbağı, Yukarı ve Aşağı Kozluca, Hoca Ali, Latifiye, Keklikova, Aşağı ve Yukarı Çökek ve Adnan Menderes mahallelerinde stabilize yol, kilitli parke taşı ve çocuk oyun alanları projelerini başlattı.

Bulanık'ta "beyaz masa" kuruldu
İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmeyle belediye başkanlığına atanan Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, belediyede vatandaşların sıkıntılarını daha rahat yetkililere ulaştırmalarını sağlamak amacıyla "beyaz masa" kurdu.

Halkın hizmetlere ve yetkililere ulaşımının önündeki engelleri kaldırmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini belirten Şahin, şunları dile getirdi:

"Buradaki mantık, 24 saat halkın sorunlarını kayda alıp, gerekli birimlere aktarılmasıdır. Santral numaralarını her tarafa asacağız. Bize santralden ulaşan kişilerin sorunlarını en kısa zamanda çözüp onlara geri dönüş yapacağız. En azından vatandaş ile belediye arasında bir köprü kuracağız. Muhtarlar yerel yönetimlerde önemli bir yere sahipler. Bütün mahalle muhtarlarımızı kapsayacak bir şekilde belediyemizde bir müdürlük kuruyoruz. Bize gelen şikayetler bu müdürlük vasıtasıyla bildirilecek. Bütün mahalle muhtarlarımıza birer ofis yapacağız. Kuracağımız ofisin donanımlarını belediyemizce karşılanacaktır. Ofislerde vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm bulunacaktır."

Şahin, 1,5 aydan bu yana belediyede görev yaptığını anımsatarak, belirledikleri sıkıntıların çözümü konusunda gerekli planlamayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.