İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği'nden (İMKANDER)  yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yaşayan Çeçen-Kafkas muhacirler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak için Fatih'ten İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Vatan Caddesi'ne yürüdü. Derneğin çağrısıyla bir araya gelen Çeçen-Kafkas muhacirler yürüyüş boyunca sık sık "Dik Dur Eğilme, Çeçenler Seninle", "Kafkasyalı Muhacirler Türkiye Halkıyla Omuz Omuza" şeklinde slogan atıp, tekbir getirdi.

İMKANDER Genel Başkanı Özer, emniyet müdürlüğü önünde yaptığı konuşmada, vatanlarından Rus işgali sebebiyle Türkiye sığınan Kafkasyalı muhacirlerin darbeciler karşısında Türkiye ile tek yürek olduğunu belirterek, "Darbecilerin karşısında göğüslerini siper ederek şehit düşenler destan yazdılar. Türkiye'nin varlığı sadece bu halk için değil, tüm İslam ümmeti için büyük bir dayanak ve zulme karşı direniş demek. Bugün, bu ümmet zillete boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Bu ümmeti ne Rusya ne FETÖ ne ABD ne de başka küresel güçler yenemeyecektir." ifadelerini kullandı.

Kafkas Halkları Kongresi Genel Sekreteri Ahmet Umarov ise tüm Kafkas halklarının Türkiye'nin ve Türkiye halkının yanında olduğunu, kendi can ve kanlarını kardeşleri için seve seve feda edeceklerini söyledi.

Vatan Caddesi'ndeki eylem yapılan dua ile sona erdi.