ANKARA

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED), yapılan yazılı açıklamada, dün Sakarya'daki ticari bir go-kart pistinde meydana gelen kaza nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, go-kart işletmeleriyle ilgili kendilerine yasalar ve yönetmeliklerce herhangi bir görev verilmediği savunularak, buna rağmen 2007 yılından bu yana 'Hobi Karting Pist Yönetmeliği' ile federasyona başvuru yapan işletmelere güvenlik ile ilgili yön gösterildiği dile getirdi.

Başvuru yapan işletmelerin, söz konusu yönetmeliğe göre incelendiği belirtilen açıklamada, bu işletmelerin varsa eksikleri kendilerine bildirildiği ve fiziksel açıdan yönetmelikteki standartlara uygun olan pistlere 'uygunluk belgesi' verildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Sakarya'daki elim kazanın yaşandığı go-kart işletmesi, uygunluk belgesi almak için federasyonumuza başvurmamıştır. Bu nedenle söz konusu tesise güvenlikle ilgili bir yol gösterme imkanı olamamıştır. Öte yandan bir otomobil sporu branşı olarak karting, ticari go-karttan çok farklı olan bir disiplindir. Kendine özgü çok sıkı kuralları olan karting, güvenliği açısından uluslararası standartlarda kuralları konmuş araç gereç ve ekipmanları yapılmakta olup, federasyonumuzun kontrolü altında yetişmiş görevlilerce ve yetkili otomobil kulüpleri tarafından düzenlenmektedir. Dolayısıyla spor olarak karting, ticari go-kart ile uzak veya yakından alakası olmayan bir disiplindir.''